Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Een krachtige vrouw naar Gods hart

7 eigenschappen

Vandaag de dag worden wij, vrouwen, overladen met berichten wie we zijn en hoe we zouden moeten zijn. Ik hoor beroemde vrouwen vaak zeggen dat ze gelijkwaardig behandeld willen worden. Op dezelfde manier als een man. Maar dat wil ik niet. Ik ben een vrouw, thank God!

Deel:

Dit gezegd hebbende: het maakt me niet uit wat anderen zeggen, ik wil een Spreuken 31 vrouw zijn. Ik wil sterk zijn. Ik wil de vrouw zijn die God wil dat ik ben. Maar hoe doe ik dat? Hieronder heb ik 7 eigenschappen beschreven waarvan ik denk dat ze horen bij 'vrouw zijn naar Gods hart'. 

En ja, zo wil ik zijn!  

1. Krachtige vrouwen vertrouwen hun Schepper
“Wat kosten vijf mussen? Toch wordt er niet een door God vergeten. Zelfs de haren op jullie hoofd zijn alle geteld. Wees niet bang, jullie zijn meer waard dan een hele zwerm mussen.” (Lucas 12:6-7)

Sterke vrouwen weten wie ze zijn en waar hun waarde vandaan komt: Aan de voeten van het kruis waar Jezus ons rechtvaardig heeft gemaakt. Sommige vrouwen zoeken naar roem, populariteit, geld, liefde, status… Maar ze zijn niet op zoek naar de sterke vrouw die God wil dat ze zijn. De vrouw naar Gods hart heeft niets nodig, maar wil alleen de zachte stem van God horen die zegt: “Mooie dochter van me, je bent geliefd.” Het maakt niet uit wat op haar pad komt, haar geloof is onwankelbaar en ze vertrouwt op God.

2. Krachtige vrouwen waarderen de mannen in hun omgeving
“Dus troost elkaar en wees elkaar tot voorbeeld, zoals u trouwens al doet.” (1 Thess 5:11)

De krachtige vrouw is een constante aanmoediging voor de mannen in haar leven, door simpelweg een vrouw naar Gods hart te zijn. Ze waardeert hen en laat mannen haar helpen als het nodig is. Ze begrijpt dat God rollen aan mannen heeft gegeven die vrouwen niet kunnen vervullen en andersom. De vrouw naar Gods hart heeft vreugde in het uitvoeren van haar rol en support mannen om hun taak zo goed mogelijk op zich te nemen.

3. Krachtige vrouwen gebruiken hun handen en armen om te dienen
“Zij is vol daadkracht, onvermoeibaar is ze in de weer.” (Spreuken 31:17)

Krachtige vrouwen van God zijn sterk, zowel fysiek als mentaal. Haar armen zijn versterkt door het dragen van kinderen, het bouwen van haar gezin, het opbeuren van anderen, het dragen van lasten van vrienden, het zorgen voor zichzelf en haar familie. Haar kracht is niet voor de show, het is om dienstbaar te zijn. De vrouw naar Gods hart is altijd bezig om mensen om haar heen te dienen.

4. Krachtige vrouwen zijn VOOR andere vrouwen
“Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.” (Johannes 13:35)

Veel vrouwen halen andere vrouwen naar beneden door over ze te roddelen en te praten over hun fouten. De sterke vrouw weet dat Jezus wordt verhoogd als we samen met andere vrouwen één zijn. Als de wereld naar haar kijkt, weet men dat ze een kind is van God door de liefde die zij laat zien aan andere vrouwen. Ze vergelijkt zichzelf niet met anderen. Ze weet dat Gods plannen uniek en niet voor iedereen hetzelfde zijn. De sterke vrouw respecteert andere levensstijlen en viert de overwinningen van vrouwen om haar heen, groot en klein.

5. Krachtige vrouwen spreken waarheid en genade
“Dan zullen we, door ons aan de waarheid te houden en elkaar lief te hebben, samen volledig toe groeien naar hem die het hoofd is: Christus.” (Efeze 4:15)

Er zijn veel mensen die de waarheid spreken, maar genade achterwege laten. Ook zijn er veel mensen die vol genade spreken, maar de waarheid achterhouden. Beide zijn gemakkelijk om te doen, maar de vrouw naar Gods hart vecht voor de balans tussen waarheid en genade. Ze streeft ernaar woorden van God te spreken. Woorden die opbouwend zijn en iets van de glorie van God laten zien. Zij spreekt niet om zichzelf een platform te geven: zij weet dat het leven draait om waarheid en genade, niet om haar. Het leven gaat over God en ze wil dat haar woorden iets van Zijn karakter laten zien.

6. Krachtige vrouwen omarmen hun vrouwelijkheid
“Een sterke vrouw, wie zal haar vinden? Zij is meer waard dan edelstenen. Haar man vertrouwt op haar en zal daar rijkelijk bij winnen.” (Spreuken 31:10-11)

De sterke vrouw omarmt het feit dat ze vrouw is. God heeft haar gemaakt met een specifiek doel – iets wat ze niet zou kunnen doen als ze een man was. In plaats dat ze rebelleert tegen haar natuur, omarmt ze haar vrouw zijn. Ze is zacht van hart, liefdevol, verzorgend. Ze vindt vreugde in het zorgen voor haar gezin. Ze is een vrouw die alle prachtige dingen omarmt die God haar gegeven heeft. Ze houdt ervan om vrouw te zijn!

7. Krachtige vrouwen veranderen de wereld
“Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.” (Mattheus 5:14-16) 

De sterke vrouw is in alle opzichten krachtig, ze gaat voor eenheid in plaats van gelijkheid

Soms is het goed om even herinnerd te worden aan wat het is om een vrouw van God te zijn. 


Tekst: Lauren DeMoss
Bron: The Christian Post

--:--