Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Roelienke deelt tasjes liefde uit

verrassingstasjes voor de mensen in Almere Buiten

Dat een klein gebaar een grote impact kan hebben, weet Roelienke van der Snoek als geen ander. Vier jaar geleden startte zij samen met Claudia – midden in het centrum van Almere Buiten - koffieochtenden.

Deel:

Roelienke: ‘We wilden iets doen aan de eenzaamheid in de stad. Almere is groot en individualistisch en veel mensen voelen zich daardoor alleen. Ik heb écht hart voor de mensen hier. We konden gebruik maken van een keet waar we in eerste instantie gewoon zijn gaan zitten met een kopje koffie voor de mensen uit de buurt. Er was altijd wel een luisterend oor of een leuke workshop. Het is heel bijzonder hoe dit idee zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Inmiddels is het uitgegroeid tot een initiatief waar voor coronatijd 70 mensen samenkwamen. Iedereen is welkom. 

tasje liefde

Inmiddels zitten ze in een ruimer gebouw, maar moesten helaas onlangs hun deuren sluiten in verband met de huidige coronamaatregelen. Tóch heeft Roelienke een manier gevonden om de vaste bezoekers te bereiken. ‘Een tasje met bemoedigingen. Veel mensen komen hier om te breien of te haken. We doen er haakpatronen in en wat materialen & een leuke kaart. Duurzaamheid is hier een belangrijk thema. Dus ik probeer alles te maken van gebruikte materialen. Tijdens de eerste lockdown hebben we bijvoorbeeld zelfgemaakte kaartjes verstuurd. De reacties die daarop kwamen waren overweldigend. En ook de tasjes die we nu gaan uitdelen zijn leuk om te krijgen maar ook symbolisch. We willen mensen vooral laten merken dat ze nog in beeld zijn. Juist in deze periode, nu mensen bang zijn en alleen thuis zitten. De komende weken zijn we nog wel even bezig met inpakken en uitdelen, maar ik zie er naar uit hoe mensen gaan reageren!’

 Delen & meer is gevestigd in het winkelcentrum van Almere Buiten. Kijk voor meer informatie op https://www.facebook.com/delenenmeer.

Vanuit het initiatief #Nietallleen zetten overal in Nederland talloze lokale organisaties en kerken zich in voor mensen die hulp kunnen gebruiken.

--:--