Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eerste artiesten Nederland Zingt Dag bekend

Dwight Dissels en Suzanne van de Velde op het hoofdpodium

Zanger Dwight Dissels maakt op zaterdag 25 april zijn debuut op de Nederland Zingt Dag. Dat nieuws deelde hij vanmorgen op Groot Nieuws Radio. Ook zangeres Suzanne van der Velde geeft acte de présence. In maart maakt de organisatie de derde en laatste artiest bekend.

Deel:

“Toen mij gevraagd werd of ik wilde deelnemen, was het voor mij een abc’tje”, vertelt Dwight. “Hier wilde ik gelijk ‘ja’ op zeggen. Het is een unieke dag waar je met zoveel mensen bijeenkomt en waar God centraal mag staan in wat Hij doet in Nederland.” Dwight is al jarenlang actief in de christelijke muziekwereld. In 2010 kwam zijn eerste album uit: If I had not believed. Bij het grote publiek werd hij bekend door zijn deelname aan The Voice of Holland in 2016. Een jaar later vervulde Dwight de rol van Jezus in The Passion.

Suzanne van de Velde

Ook Suzanne van der Velde is een bekend gezicht bij Nederland Zingt. De veelzijdige zangeres is onder andere bekend van The Psalm Project. Daarnaast zingt ze bij de band Eastville, bracht ze een soloalbum uit en is ze achtergrondzangeres bij diverse Nederlandse artiesten. Tijdens de Nederland Zingt Dag in 2016 ontroerde ze het publiek met haar vertolking van ‘Ik zal er zijn’. 

God van Licht

In de muziek en overdenkingen van de Nederland Zingt Dag staat dit jaar het thema ‘God van Licht’ centraal. Dwight: “Het eerste waar ik bij dit thema aan denk, is de tekst: ‘Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad’. God helpt mij elke dag om de juiste keuzes te maken. Hij schijnt Zijn licht over mijn leven, zodat ik helder kan zien wat ik moet doen in wat voor situatie.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Reserveren

Kaarten voor de Nederland Zingt Dag zijn beschikbaar via de website nederlandzingt.nl. Een toegangskaart kost €28,50 per stuk. Wie zich tijdens het reserveringsproces aanmeldt als ‘Vriend van Nederland Zingt’, ontvangt één gratis ticket.

--:--