Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eindelijk! Trailer van bestseller ‘De Uitnodiging’ is uit

Film 'The Shack' voorjaar 2017 in bioscoop

De fans hebben lang moeten wachten, maar geduld wordt beloond: in het voorjaar van 2017 is de verfilming van bestseller ‘De Uitnodiging’ (‘The Shack’) een feit. In deze film heeft hoofdpersoon Mack Philips een wel heel bijzondere ontmoeting met God.

Deel:

De film is gebaseerd op het boek The Shack (in Nederland verschenen als De Uitnodiging). Hierin krijgt hoofdpersoon Mack een mysterieuze uitnodiging – schijnbaar van God – om terug te gaan naar de hut waar zijn dochtertje is misbruikt en vermoord. Daar ontmoet hij de Drie-eenheid. God de Vader (‘Papa’) wordt afgeschilderd als een stevige, donkere vrouw, Jezus als timmerman uit het Midden-Oosten en de Heilige Geest als een Aziatische vrouw. Mack’s weekend in deze hut verandert zijn leven.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
"Door God als moederhen te zien, leerde ik dat Hij echt om mij geeft”

Hut als metafoor
Schrijver Paul Young vertelt in een interview met EO Visie dat de hut “een metafoor” is voor je innerlijk, voor “diegene die je ten diepste bent.” Juist die plek vermeed de schrijver jarenlang, nadat hij in zijn jeugd werd misbruikt op de kostschool voor zendingskinderen. “Ik schaamde me verschrikkelijk voor wie ik was. Of beter gezegd: voor wie ik geloofde dat ik was. Niemand moest daar achter komen.”  
Juist de ‘vrouwelijke kant’ van God hielp hem te geloven dat God van hem houdt. “God gebruikt in de Bijbel heel veel beelden om ons te helpen Hem te bereiken. Iemand die nooit geleerd heeft mensen te vertrouwen, kan worden geraakt door het beeld van God als moederkloek die haar kuikens beschermt. (…) Door God als moederhen te zien, leerde ik dat Hij echt om mij geeft.”

Lees ook: Waarom is God een zwarte vrouw in ‘De Uitnodiging’?
Lees ook: Waarom is God een zwarte vrouw in ‘De Uitnodiging’?

Onverwachte bestseller
Oorspronkelijk schreef Paul Young The Shack als kerstcadeau voor zijn kinderen. Na aanmoediging gaf hij zijn werk zelf uit. Het bleef het eerste jaar vrijwel onopgemerkt, maar door de lovende reacties werd het boek toch een onverwacht succes. Zeven weken lang stond het op de nummer 1 in de New York Times-bestsellerlijst. Ook in Nederland en Vlaanderen is De Uitnodiging populair met zo’n 50.000 verkochte exemplaren.

Bioscoop
The Shack draait vanaf 3 maart 2017 in de Amerikaanse bioscopen. In de hoop dat ook kerken de film zullen omarmen, hebben de makers de website Come to the Shack ingericht met evangelisatie- en gespreksmateriaal.
In Nederland zal de film in dezelfde periode uitkomen; de exacte datum is nog onbekend. Als aanvulling op de film lanceert Uitgeverij Kok in maart 2017 een filmeditie van het boek De Uitnodiging.

--:--