Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eindtijd

Een column van TimZingt

Ik ijsbeer door de kamer. Hope kijkt bezorgd vanaf zijn zonnige foto: “Wat is er aan de hand?”

Deel:

Ik ontbrand: “Heb jij dan niets door?! Het einde der tijden is nabij. Ik mag hopen dat jij daar wel iets over geleerd hebt op jouw School met den Bijbel in donker Afrika.”

Hope kijkt verbaasd.

“Ben je blind?” blaf ik. “Grote rampspoed: Limburg overstroomt, windhozen in de Betuwe, heel de zomer snertweer. Corona surft op zijn vierde golf! Jij beseft niet hoe wij hier in Nederland lijden terwijl jij maar lekker bruin ligt te worden op mijn kosten. Maar pas op: de Great Reset komt eraan. Tweedeling: schapen worden gescheiden van de bokken. QR-codes! Wij kunnen niet eens meer naar de sportschool of de dierentuin!”

Mag ik je uit je droom helpen?

Hope schampert: “Nou nou, dat klinkt als de grote verdrukking. Ik ben nog nooit naar een sportschool of een dierentuin geweest.”

Ik: “Een beetje respect voor de lijdende kerk, ja!”

Hope zucht diep: “Jullie denken echt dat de wereld om jullie draait. Dat er niets is buiten Nederland en het Westen. Mag ik je uit je droom helpen? Die rampen waar jij het over hebt, komen al eeuwen voor op mijn continent, maar die tellen blijkbaar niet voor de eindtijd. En over jouw tweedeling: er zijn landen waar je als christen je leven permanent niet zeker bent. Dat is al decennia zo. En dat heb je nooit geduid als een Great Reset. Maar nu je vanwege een pandemie moet testen voor toegang is dat ineens de grote verdrukking? Welkom in de wereld die geen decadent luilekkerland is, waar vrijheid meer betekent dan een theater bezoeken en waar natte voeten of gortdroge grond dagelijkse realiteit is voor velen. Kortom: waarin er al tijden sprake is van de eindtijd!”

Ik val stil, Hope heeft weer eens gelijk.

“Het klonk net zo spannend over die schapen en bokken,” piep ik.

Lees ook: 'Zijn gereformeerden beter in praisen?'
Lees ook: 'Zijn gereformeerden beter in praisen?'

Hope: “Ja, jullie hebben de luxe om de eindtijd te verkopen als een spannende bestseller. Weet je trouwens waarom de schapen van de bokken worden gescheiden? Niet je standpunt over een vaccin of QR-code, maar of je omzag naar ‘de minste van Mijn broeders’ doet ertoe. Als jullie dát eens meer zouden doen, zou dat pas een Great Reset zijn.”

Geschreven door

TimZingt

--:--