Ga naar submenu Ga naar zoekveld

EO-Jongerendag 2020 uitgesteld

BEAM blijft invulling geven aan thema 'Speak Life'

Als gevolg van de maatregelen die de Nederlandse overheid neemt om het coronavirus te bestrijden, wordt de EO-Jongerendag uitgesteld naar 5 juni 2021. De overheid heeft alle evenementen afgelast tot 1 juni. De EO-Jongerendag zou dit jaar op 6 juni plaatsvinden.

Deel:

“Een evenement met 15.000 jongeren nog geen week later laten plaatsvinden, zou onverantwoord zijn” aldus Maarten Vermeulen, hoofd van BEAM, het jongerenmerk van de EO.

Uitstellen

“Helaas hebben we vandaag moeten concluderen dat we de EO-Jongerendag moeten uitstellen tot volgend jaar” zegt Maarten Vermeulen, hoofdredacteur van BEAM. “Tot 1 juni geldt dat alle evenementen moeten worden afgelast. Het lijkt ons onverantwoord om een week later met 15.000 jongeren samen te komen. Het is ontzettend vervelend voor het team dat al maanden met groot enthousiasme aan het evenement gewerkt heeft, maar meer nog voor die duizenden jongeren die zich verheugden op een groot feest in Ahoy. Maar veiligheid en gezondheid zijn belangrijker dan dit mooie evenement. We proberen alle voorbereidingen en het programma zo goed mogelijk mee te nemen naar volgend jaar.”

Speak Life

Het thema van de EO-Jongerendag is dit jaar ‘Speak Life’. Vermeulen: “Bij BEAM blijven we hieraan invulling geven. Speak Life gaat over de impact van woorden. Niet alleen over hoe jongeren onderling met elkaar praten, maar ook over de mooie woorden die God voor mensen heeft.” 

Geen EO-Jongerendag in 2020

De beslissing om het evenement op 6 juni af te gelasten, betekent dat er in 2020 geen EO-Jongerendag wordt georganiseerd. "We hopen dit bij de volgende editie, in 2021, dubbel en dwars goed te maken,” zegt Vermeulen. Binnen een week krijgen de jongeren te horen hoe ze hun geld terug kunnen krijgen.

De EO-Jongerendag is  al jarenlang een van de grootste christelijke evenementen in Nederland. Via de muziek en in eigentijdse taal ontdekken duizenden jongeren dat God van ze houdt én dat ze niet alleen staan in hun geloof.  

--:--