Ga naar submenu Ga naar zoekveld

EO levert openingsfilm en ruime selectie documentaires op IDFA

Wereldpremière op woensdag 17 november in Carré

De EO is dit jaar zeer goed vertegenwoordigd op het Internationale Documentaire Festival in Amsterdam. De EOdoc ‘Four Journeys’ is de openingsfilm tijdens het festival en beleeft haar wereldpremière op woensdag 17 november in Carré in Amsterdam. Met de eervolle taak om de openingsfilm te verzorgen en een ruime selectie aan documentaires levert de EO een substantiële inhoudelijke bijdrage aan het belangrijkste documentairefestival van het jaar.

Deel:

Naast de openingsfilm zijn er maar liefst vier andere documentaires van de EO te zien tijdens het IDFA, dat van 17 tot 28 november in Amsterdam plaatsvindt. Zo is de nieuwe, misschien wel meest persoonlijke film van Oeke Hoogendijk 'Thuiswitz' te zien, over haar moeder, die dagelijks vocht met en tegen haar herinneringen van de Holocaust. De andere EOdocs die tijdens het IDFA te zien zijn zijn ‘Lessons for Luca’, ‘Writing with Fire’ en de jeugddocumentaires ‘Safiya, the Movie’ en ‘Scheids, Wissel’

Openingsfilm: Four Journeys

De Chinese filmmaker Louis Hothothot (Yi Liu) werd in de tijd van de eenkindpolitiek geboren als illegaal tweede kind. Dit had zulke desastreuze gevolgen voor zijn ouders, dat ze er nooit meer over hebben willen praten. Louis verhuisde zelf naar Amsterdam, maar bezoekt zijn ouders en zus in China na vijf jaar weer. Daarbij stuit hij op een dramatische familiegeschiedenis.

IDFA-primeur

Op dinsdag 23 november zendt de EO op NPO 2 de EOdoc ‘Lessons for Luca’ uit. Deze documentaire van debutant Salvador Gieling gaat over het hedendaagse Cuba. Deze bijzondere film gaat op het IDFA in première en wordt dus in dezelfde periode als IDFA-primeur uitgezonden. Op IDFA wordt verder het internationale festivalsucces, de EOdoc ‘Writing with Fire’ vertoond. Deze film is volgend jaar op NPO 2 te zien als 2Doc.

EOdocs

Hoofdredacteur Margit Balogh van EOdocs: “Wat een verrassing dat de EO de openingsfilm op de IDFA mag leveren. ‘Four Journeys‘ is een geweldige film, niet voor niets dubbel genomineerd. Ook de andere EOdocs die geselecteerd zijn allemaal juweeltjes. Onze felicitaties voor de makers en de producenten.” EOdocs is het documentairelabel van de EO en staat voor creatieve, auteursgedreven documentaires die inspireren en een agendasettende bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat.

Of kies een andere EOdoc
Of kies een andere EOdoc
--:--