Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'EO Live' slotakkoord voor Yvonne Sprunken

Presentator neemt afscheid; zaterdag, 19.00 uur, NPO Radio 5

Deel:

Na tientallen jaren een vaste waarde te zijn geweest op radio en televisie, neemt presentator Yvonne Sprunken afscheid van de EO. Ze doet dat in de allerlaatste uitzending van radiomagazine EO Live op NPO Radio 5.

Dat Yvonne Sprunken nog eens zou gaan presenteren, stond allerminst vast. Ze gaf les in het basisonderwijs, maar rolde uiteindelijk de omroep in. Bij de bekende EO-Kinderkrant begon ze haar televisiecarrière, hoewel ze in eerste instantie geen aspiraties had. “Toen Wim de Knijff stopte, zeiden ze: ‘Nu is Yvonne aan de beurt’. Dat dacht ik niet, was mijn eerste reactie. Maar het is er toch van gekomen.”

Tv en radio

Sprunken presenteerde de Kinderkrant van 1988 tot 1993. Later was ze onder meer te zien in het programma Tekenen is winnen en was ze het gezicht van Het Agrarisch Journaal. Ook op de radio was Yvonne te horen. Zo presenteerde ze De Muzikale Fruitmand, Eva Radio en korte tijd Thuis op 5. De laatste jaren was ze actief voor de programma’s Zin, Zout en Zegen en EO Live.

Wat zal 2021 brengen?

De laatste uitzending van het radioprogramma EO Live – dat eveneens stopt – staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Zo beschouwt ND-buitenlandcommentator Jan van Benthem het jaar 2021, wordt dit echt een jaar van verandering? Muziekjournalist Johan Bakker vat het oude jaar samen in muziek en tot slot nemen collega’s afscheid van Yvonne.

Laatste uitzending 'EO Live'

Zaterdag 26 december, 19.00 uur, NPO Radio 5

--:--