Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Er heerst chemie tussen Chosen Gospel Choir en dirigent Vladimir

'Hij haalt het beste in het koor naar boven'

De leden van Chosen Gospel Choir hebben al vele mooie projecten op hun naam staan (onder andere met Roel van Velzen!). Hun deelname aan het muzikale programma Zing! is er één die goed aansluit in het rijtje. Wat het gospelkoor uniek maakt? Hun dirigent Vladimir.

Deel:

‘’In 2005 is de groep ontstaan’’, vertelt Monique van Reenen. Zelf zat ze er toen nog niet bij. ‘’Onze dirigent wél, samen met drie andere leden van de huidige groep. De rest is er in de loop van de tijd bijgekomen.’’ De koorleden komen uit Vlaardingen en omstreken. Monique zelf zit sinds 2010 bij de groep, ook alweer een hele tijd. ‘’Ik kwam bij het koor voor een project met de enige echte Roel van Velzen’’, vertelt Monique enthousiast. ‘’Ik ben toen blijven hangen en nooit meer weggegaan!’’ De bekende, Nederlandse zanger is toevallig ook één van de mentoren in Zing! Roel benaderde het koor dertien jaar geleden voor zijn optreden bij Vrienden van Amstel Live. ‘’Hij kwam kijken tijdens een repetitie en vond ons goed genoeg om het avontuur met hem aan te gaan. Die vijf avonden in Ahoy waren fantastisch’’, zegt Monique glunderend. ‘’We hebben zo ontzettend genoten met elkaar.’’ Er volgden hierna nog meer samenwerkingen met Van Velzen. ‘’Je kan daarom wel zeggen dat we dol zijn op Roel!’’, glimlacht Monique.

Hart in actie

De groep, die nu uit zo’n 25 zangers en zangeressen bestaat, heeft nog meer mooie projecten mogen doen de afgelopen jaren. ‘’Zo hebben we een hele bijzondere uitzending gedaan van ‘Hart in actie’ met Wendy van Dijk’’, vertelt Monique. ‘’Een koorlid was destijds erg ziek en enorm fan van Shirma Rouse. Zij is toen gekomen om met ons te zingen. Dat heeft denk ik de meeste indruk op ons gemaakt als koor.’’ Ook was Chosen Gospel Choir aanwezig bij de Top 2000 samen met Lee Towers en Paul de Leeuw ‘’en hebben we bij Nederland Zingt mogen zingen’’, vult Monique aan. ‘’Alweer een tijdje geleden, maar ook dat was geweldig.’’ Toch zingt het koor het allerliefst gewoon in de kerk. ‘’In december hebben we bijvoorbeeld weer een mooi kerstconcert op de planning staan met de welbekende Zandtovenaar en daar kijken we ook enorm naar uit’’.

Dirigent Vladimir

Chosen Gospel Choir zingt het liefst, en dat is logisch, gospel. ‘’Andere stijlen vinden we ook wel leuk, maar bij gospel ligt echt ons hart’’, zegt Monique. ‘’Het is voor ons dé manier om ons geloof te delen. Dat is de boodschap die we graag uit willen dragen.’’ Wat het koor uniek maakt, is dirigent Vladimir, volgens Monique. ‘’Wat wij vaak terugkrijgen na een bijdrage of optreden, is dat er een bepaalde chemie heerst tussen het koor en de dirigent’’, legt Monique uit. ‘’Vladimir maakt écht onderdeel uit van het koor.’’ En dat komt over: ‘’hij is zó enthousiast en energiek. Dat is leuk om terug te zien, maar dus ook te merken in de zaal.’’ Het is dan ook een samenwerking van bijna twintig jaar. ‘’En in al die jaren haalt hij het beste in het koor naar boven’’, vult Monique nog aan.

Deelname Zing!

Zing! is een geheel nieuwe ervaring voor de groep. ‘’De gedachte achter het programma is heel mooi en daar werken we graag aan mee’’, geeft Monique aan. ‘’Ondanks dat we dit keer geen samenwerking met Van Velzen hebben.’’ Tania Kross is namelijk de mentor van het koor. ‘’Dat is ook een geweldig mens, dus daar zijn we heel blij mee!’’, zegt Monique.

Benieuwd naar de auditie van Chosen Gospel Choir? Kijk aflevering 2 van 'Zing!' nu op NPO Start.

Blijf op de hoogte van 'Zing!'

Ontdek de uitgebreide programmapagina

Blijf op de hoogte van 'Zing!'

Leer de zanggroepen kennen, ontdek de leukste fragmenten en stem tijdens de uitzending op jouw favoriete optreden.

Geschreven door

Marloes ter Haar

--:--