Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Erik Scherder onderzoekt gezegde 'eerst zien, dan geloven'

Wetenschap tussen hemel en aarde; donderdag, 25.25 uur, NPO 2

Professor Erik Scherder legt oude tegeltjeswijsheden onder de loep. Want zijn er wel wetenschappelijke bewijzen voor die volkse waarheden? In deze aflevering van Erik Scherder onderzoekt (EO) verdiept hij zich in de uitspraak 'eerst zien, dan geloven'.

Deel:

Vanavond onderzoekt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder de uitspraak ‘eerst zien dan geloven’. Ondanks dit aloude gezegde geloven miljoenen Nederlanders dat er meer is dan ze kunnen zien. De professor gaat op zoek naar de wetenschap tussen hemel en aarde.

Erlk Scherder onderzoekt Eerst zien dan geloven
De professor wil weten of het onzichtbare met behulp van de wetenschap zichtbaar gemaakt kan worden.

Valt het onverklaarbare misschien toch te verklaren? En kan het onzichtbare met behulp van de wetenschap toch zichtbaar gemaakt worden? In Erik Scherder onderzoekt gaat de professor op zoek naar antwoorden op deze vragen. 

Erik Scherder onderzoekt: 'Eerst zien, dan geloven'

Op zijn kenmerkende, enthousiaste manier gaat professor Erik Scherder iedere maand op zoek naar de verrassende wetenschap achter alledaagse thema’s als eenzaamheid, geloven, lastige keuzes en vooroordelen. Deze keer neemt hij in Erik Scherder onderzoekt de uitspraak 'eerst zien, dan geloven' onder de loep. 

Donderdag 29 april, 20.25 uur, NPO 2 

Kijk hier de uitzending terug op NPO Start 

--:--