Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Esther Vergeer in 'De Kist': 'Gevormd door tegenslagen'

Maandag, 23.20 uur, NPO 2

Deel:

Kefah Allush gaat in De Kist (EO) langs bij een bekende Nederlander voor een goed gesprek over leven en dood. Tijdens zijn gesprek met ex-rolstoeltennisster Esther Vergeer hoort hij over de zware tegenslagen in haar leven. Hoeveel kan een mens aan? 

Uit ervaring weet Esther Vergeer (39) dat een mens veel aankan. Ze vertelt er maandagavond over in De Kist. Als kind krijgt ze drie keer een hersenbloeding door een afwijking in haar bloedvatenstelsel en raakt ze op haar achtste verlamd. Ze kan door haar bloedvatenafwijking zelf niet zwanger worden. En een jaar geleden hoort Esther dat ze borstkanker heeft. 

Krachtig en zelfverzekerd

Echt bang om dood te gaan is ze niet geweest, vertelt ze aan Kefah Allush in De Kist. Wel boos en gefrustreerd, als het anders dan verwacht toch mis zou gaan. Al dat lijden heeft de chef de mission van het Nederlandse Paralympische Team gevormd tot wie ze is: een sterke vrouw, die zich krachtig en zelfverzekerd voelt nu de behandelingen succesvol zijn afgerond.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Kist: Esther Vergeer

Presentator Kefah Allush praat elke maandagavond in De Kist met BN'ers praat over leven en dood. De ontmoetingen leiden tot gesprekken over wat waardevol is hier op aarde en prikkelen zowel gasten als kijkers om na te denken over het leven na de dood. In deze aflevering gaat Kefah langs bij ex-rolstoeltennisster Esther Vergeer. 

Maandag 18 januari, 23.30 uur, NPO 2

--:--