Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eva Leest: 'Het Grachtenhuis'

Gespreksvragen bij het Eva Leest-boek van deze maand

Eva 5 is uit en dat betekent ook: een nieuw boek om samen te gaan lezen! Heerlijk! Deze keer lezen we het boek 'Het grachtenhuis'.

Deel:

De roman Het grachtenhuis van Rachel van Charante, bekend van haar succesvolle debuut Het schuilhuis, begint in Lochem, 1942. Heleen woont tijdelijk bij haar ouders op de boerderij, nadat haar man is omgekomen aan het front. Ze kan echter niet wachten om terug te keren naar Amsterdam, waar ze haar leven had opgebouwd. Als ze de kans krijgt om als secretaresse voor een belangrijk advocatenkantoor in de hoofdstad te gaan werken, grijpt ze die met beide handen aan.


Maar algauw komt ze erachter dat haar baas in dienst is van het Duitse Rijk, en Heleen begint te twijfelen. Wil ze wel voor zo iemand werken? Tegelijkertijd beseft ze dat ze ook invloed kan hebben – en misschien zelfs haar beste vriendin kan helpen, die Joods is. Er breekt een levensgevaarlijke periode aan. Terwijl ze niemand meer écht kan vertrouwen, moet Heleen cruciale keuzes maken om de mensen van wie ze houdt te kunnen redden.

Eva interviewde Rachel van Charante over 'Het Grachtenhuis. Dat gesprek lees je hier

Lees je het boek samen met vriendinnen en wil je er langer over doorpraten? Dat kan met hulp van deze gespreksvragen: 

Eva Leest 'Het Grachtenhuis' - gespreksvragen (.pdf)

Veel leesplezier!

--:--