Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eva test: de lekkerste kant-en-klare chocolademousse

Jammie, het is chocolademoussedag op 3 april

Het water loopt ons al in de mond als we denken aan dat heerlijke, luchtige, bruine, zoete goedje: chocolademousse. De winkelschappen liggen er vol, maar door dat ruime aanbod krijgen wij spontaan keuzestress. Want welke chocolademousse is nou het lekkerst? Op de Eva-redactie wisten we daar geen antwoord op te geven en omdat het vandaag chocolademoussedag is, hebben wij blind getest wat de beste chocolademousse is! Verschillende soorten, uit verschillende prijsklassen zijn voorbijgekomen en dit is het resultaat.

Deel:

Merk: Alpro (veganistisch)

Alpro_chocolademousse

Cijfer: 3

Prijs: €1,79

Inhoud: 2 x 70 g

Voedingswaarden: 167 kcal en 14,7 gram suiker per 100 gram

Dit was voor ons unaniem de grote verliezer. We hadden gehoopt dat dit een goed veganistisch alternatief zou zijn, maar helaas was dat niet het geval. Er zat weinig smaak aan en het was niet echt zoet. Daarnaast zag het er ook niet echt appetijtelijk uit, smaakte het niet naar chocolade, was bitter en ook niet erg romig. En misschien noge wel het belangrijkste: hij was niet luchtig, wat toch wel een must is voor een mousse. Absoluut geen aanrader dus.

Merk: Zaanse Hoeve

Zaanse_hoeve_chocolademousse

Cijfer: 5,5

Prijs: €0,79

Inhoud: 4 x 60 g

Voedingswaarden: 133 kcal en 18 gram suiker per 100 gram

Deze mousse viel niet echt een mousse te noemen, het was een wat waterige substantie. Daarnaast was de nasmaak een beetje bitter. Voor wie daarvan houdt is dit misschien wel een optie, maar wij waren er niet heel enthousiast over. Ook viel de chocoladesmaak een beetje tegen en proefde het lichtelijk chemisch. Wel was hij lekker romig, daarom krijgt hij net een voldoende. Maar het is niet echt een aanrader, tenzij je van bitter houdt.

Merk: Milbona (Lidl)

Lidl_chocolademouse_milbona

Cijfer: 6

Prijs: €0,79

Inhoud: 4 x 60 g

Voedingswaarden: 166 kcal en 22,4 gram suiker per 100 gram

Deze vonden wij een beetje smaakloos. Hij was niet echt zoet en smaakte ook niet heel erg naar chocolade. Hij was wel heel lekker zacht en luchtig, waardoor hij toch een voldoende krijg. Een echte aanrader is het niet, maar hij is wel oké voor een snel toetje.

Merk: Albert Heijn

Albert_Heijn_chocolademousse

Cijfer: 6,5

Prijs: €0,99

Inhoud: 200 g

Voedingswaarden: 177 kcal en 121 gram suiker per 100 gram

Deze mousse kun je echt een mousse noemen: lekker luchtig en romig. Toch waren we er niet super enthousiast over, omdat er niet heel veel smaak aan zat. Hij was wel zoet, maar ook deze mousse miste een intense chocoladesmaak. Hij is prima, maar niet bijzonder.

Merk: Jumbo

chocolademousse_jumbo

Cijfer: 7

Prijs: €1,09

Inhoud: 60 g

Voedingswaarden: 293 kcal en 21,3 gram suiker per 100 gram

Deze mousse is een stuk dikker dan de andere mousses, wat hem ontzettend machtig maakt. Hij is wel lekker luchtig en romig en er zitten stukjes chocolade op, wat een extra touch geeft. Deze mousse bevat als enige alcohol, dus het is een kwestie van smaak of je dat lekker vindt. Wat ons betreft was dat niet nodig geweest voor de smaak. Sterker nog, wij denken dat hij zonder alcohol lekkerder zou zijn geweest, want die smaak overheerst nu een beetje en dat gaat ten koste van de chocoladesmaak. Het is wel een verrassende variant op de standaard chocomousse. Dus ben je op zoek naar iets extra’s? Dan is dit een goede optie.

Merk: Almhof

Almhof_chocolademousse

Cijfer: 7,5

Prijs €1,49

Inhoud: 210 g

Voedingswaarden: 178 kcal en 22,3 gram suiker per 100 gram

Deze mousse is heerlijk! Goede structuur, lekker luchtig en je proeft de melkchocolade. Dit heerlijke toetje scoort een ruim voldoende en is precies wat je van een goede chocolademousse mag verwachten.

Merk: Ella (Aldi)

Ella_chocolademousse_aldi

Cijfer: 8

Prijs: €1,29

Inhoud: 360 g

Voedingswaarden: 179 kcal en 18 gram suiker per 100 gram

Een goede tweede plaats voor deze mousse van de Aldi. We zijn zeer tevreden over de smaak en de luchtige structuur. Hij is wel erg zoet, dus daar moet je wel van houden, maar je proeft bij deze echt de melkchocolade en hij is zeer romig. Qua prijs-kwaliteit verhouding is dit de winnaar!

Merk: Bonne Maman

Bonne_Maman_chocolademousse

Cijfer: 9

Prijs: €2,49

Inhoud: 4 x 50 g

Voedingswaarden: 332 kcal en 13 gram suiker per 100 gram

Deze mousse is het duurst, maar dat proef je ook wel. Dit is namelijk onze favoriet. Een heerlijke romige, luchtige mousse met een intense chocoladesmaak. Het enige nadeel is dat hij wat vetter is dan de andere mousses, wat je terugziet in de hoeveelheid calorieën. Maar als je toch gaat voor een zoet toetje, dan kun je maar beter ook all the way gaan! Dit heerlijke toetje wordt in kleine bakjes verkocht, waardoor je er niet te veel van neemt, maar waardoor je wel precies genoeg hebt om te genieten van een heerlijke smaaksensatie. Op basis van smaak is dit voor ons echt de absolute winnaar!

--:--