Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Evelyn Struik helpt slachtoffers mislukte cosmetische ingreep in 'Verminkt'

Nieuw seizoen: iedere woensdag, 21.30 uur, RTL 4

Deel:

Vanavond start een nieuw seizoen van Verminkt (RTL 4). Evelyn Struik ontmoet in deze reeks mensen bij wie een cosmetische ingreep helemaal verkeerd is uitgepakt. Een portret van de presentator, die iedere woensdagavond probeert om gedupeerden een beter leven te geven. 

Samen met een gespecialiseerd team komt Evelyn de slachtoffers te hulp. Dit gebeurt onder andere door het uitvoeren van hersteloperaties. Maar een luisterend oor is ook belangrijk voor de gedupeerden, want hun verhalen zijn vaak schrijnend. Door haar sterk ontwikkelde empatische vermogen kan Evelyn zich goed in de problemen van de gasten inleven. "Vanwege die mooie, diepgaande gesprekken houd ik zo van mijn vak," zegt de presentator van Verminkt. "Maar mijn empathie zit me ook in de weg, omdat ik het verdriet van anderen niet goed kan loslaten. Dan zit ik na opnames huilend in de auto."

Wie is Evelyn Struik?

• 49 jaar.
• Presentator en model.
• Sinds 2005 te zien in programma’s als RTL Tuinmagazine (RTL 5), House Vision en TV Makelaar: Mission Impossible (RTL 4).
• Presenteert sinds 2015 Eigen Huis & Tuin en sinds 2017 Verminkt (RTL 4).

Veel kijkers kennen je ook van 'Eigen Huis & Tuin', dat al zijn 24e seizoen beleeft. Wat is het succes van dat programma?
“Het is old school televisie. Een prettig programma om op de vroege zaterdagavond naar te kijken. De kracht van Eigen Huis & Tuin is dat het al die jaren in grote lijnen hetzelfde is gebleven, met handige tips van klusjesman Thomas Verhoef en tuinman Tom Groot, waarmee kijkers zelf aan de slag kunnen. Dan blijken mensen meer zelf te kunnen dan ze dachten.”

Wat is het mooiste plekje op aarde?
“Tijdens onze vakantie in Costa Rica heb ik erg genoten van de ongerepte natuur, de jungle en prachtige stranden. Dat land is een mooi plekje, maar dat geldt ook voor Ameland, waar ik al jaren kom. Mijn vader heeft daar een huisje: een plek waar je vlak bij de duinen, het strand en de zee tot rust komt.”

Welk moment in je leven zou je opnieuw willen beleven?
“De geboorte van mijn kinderen. Niet de bevallingen hoor, wel het gevoel dat je hebt als je kind net geboren is. Roef is nu al 12 en Liva is 10. In mijn leven gaat alles zo snel dat ik de tijd wel even zou willen stilzetten.”

Soms zit ik na een opname van 'Verminkt' huilend in de auto op weg naar huis

Denk je weleens aan de dood?
“Ja, heel vaak. Ik ben soms bang om mensen die me dierbaar zijn te verliezen. Ook denk ik veel na over de zin van het leven. Of er daarna iets is, weet ik niet zeker, maar ik heb er wel aanwijzingen voor. Toen mijn oma overleed, had ik soms het gevoel dat ze bij me was. Ik geloof in God, ondanks alle ellende die er in de wereld is. Als Hij goed is en iedereen zou in Zijn goedheid geloven, zou al die narigheid er niet zijn.”

Welke vraag zou elk mens zichzelf moeten stellen?
“Of je gelukkig bent en in je leven de goede keuzes hebt gemaakt. Vraag je dat niet pas af op je sterfbed. Je hoeft niet gevangen te blijven in je eigen kooi. Je kunt je geluk vinden en het leven leiden dat je zelf wilt, maar doe dat dan ook.”

Verminkt

In de eerste aflevering van dit seizoen staat het verhaal van Esmeralda centraal. Ze heeft veel pijn nadat er fillers in haar billen zijn ingespoten. Met een verborgen camera gaat ze terug naar de schoonheidsspecialiste die deze ingreep heeft verricht.
Ook Gaby roept de hulp in van Verminkt. Ze is drager van het borstkankergen en liet uit voorzorg haar borsten en eierstokken verwijderen. Verschillende operaties mislukten, waardoor haar borsten en buik verminkt zijn. Het team van Evelyn Struik komt beide vrouwen te hulp. 

Vanaf 24 april iedere woensdag, 21.30 uur, RTL 4

Beeld: Roland J. Reinders

Geschreven door

Bart van Delen

--:--