Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat zijn de plannen van de Familie Jelies in Spanje?

Het 'Huis Vol' in Tollebeek staat te koop

Kortgeleden maakte 'Een Huis Vol'-moeder Janneke Jelies bekend op Facebook dat hun huis in Tollebeek te koop stond. Waar de familie naar toe ging verhuizen, hielden ze nog even geheim. Totdat vader Johan in zijn enthousiasme per ongeluk een en ander deelde tijdens een interview op de lokale radio op Urk.

Deel:

Het gezin van Johan en Janneke Jelies, bekend van het tv-programma 'Een Huis Vol' wil namelijk komende zomer naar het Spaanse Alicante verhuizen.

Janneke schrijft op Facebook: "Aangezien het nieuws deze avond ook in de plaatselijke krant terecht gekomen is, willen we het jullie natuurlijk ook vertellen. Als gezin dromen we er al jaren van om naar Spanje te emigreren. Nu is dit in november onverwachts op ons pad gekomen om te kunnen realiseren. We hebben al het één en ander op het oog in Spanje. Maar we kunnen en willen dit pas bezichtigen als ons huis in Tollebeek ook daadwerkelijk verkocht is. Vandaar dat wij het ook niet eerder naar buiten wilden brengen omdat dit voor ons gezin een hele grote stap is.

Maar wij hebben het al maanden of zelfs jaren op ons hart om dit ooit te kunnen doen. We hadden niet verwacht dat dit afgelopen november ineens op ons pad zou komen, want anders hadden we uiteraard de kinderen niet op een andere school laten starten.

Onze droom is in Spanje als gezin wat op te bouwen. Een nieuw avontuur te beleven. Wij houden jullie natuurlijk op de hoogte van alle stappen die we gaan nemen. En advies is altijd welkom, als het maar goed bedoelde adviezen zijn. En niet alleen 'beren die op de weg kunnen komen', want die hebben we zelf allemaal al besproken.
We krijgen al veel hulp met de stappen die we gaan zetten. Veel liefs van ons."

Emigreren naar Spanje

Veel mensen vroegen zich af waarom ze juist nu deze stap nemen. Janneke: "We hebben de knoop doorgehakt om deze zomer te emigreren omdat onze kinderen nu nog op een leeftijd zijn dat ze mee willen en kunnen.’ Met een knipoog voegen ze daar nog aan toe: ‘En ze nu nog niet állemaal verkering hebben.’"

De jongere kinderen waren enthousiaster dan de oudsten over hun Spaanse avontuur. "De kleintjes vinden het heel spannend, maar kijken er vooral heel erg naar uit. Jennie vindt het geweldig en kan niet wachten totdat we gaan. Zij maakt al plannen om haar vriendinnen in Spanje uit te nodigen."

Vakantiepark

Als het Spanje-avontuur doorgaat, is er een grote kans dat er een een nieuwe televisieserie aan gewijd wordt. Het gezin wil in Alicante een vakantiepark opzetten. ‘We hopen dat we daar gezinnen kunnen uitnodigen die graag naar Spanje op vakantie willen, maar het niet zo breed hebben. Om zo ook hun een vakantie te gunnen. En daarnaast natuurlijk onze familie en vrienden mogen ontvangen.’

Kinderen niet allemaal enthousiast

De jongere kinderen waren enthousiaster dan de oudsten over hun Spaanse avontuur. ‘De kleintjes vinden het heel spannend, maar kijken er vooral heel erg naar uit. Jennie vindt het geweldig en kan niet wachten totdat we gaan. Zij maakt al plannen om haar vriendinnen in Spanje uit te nodigen.’

In tegenstelling tot Jennie waren Albertine en Harrie niet gelijk razend enthousiast over de verhuisplannen. ‘Maar ze krijgen er nu al wel meer zin in.’ Aida ziet er het meeste tegenop. ‘Ze heeft natuurlijk Sven, haar vriendje, wat het voor haar niet makkelijker maakt.

Maar, besluiten Janneke en Johan: ‘Het allerbelangrijkste is dat we een hecht gezin blijven dat alles met elkaar mag beleven. En dat God onze leidsman mag zijn.’

Johan en Janneke Jelies vertrekken naar Spanje
Johan en Janneke Jelies vertrekken met hun 9 kinderen naar Spanje. Credits: Eljee.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--