Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Feiten of fantasieën in nieuwe EO-kinderpodcast 'Geheim agent Liz'

Vanaf 22 maart via Zapp-podcasts

Stap binnen in de spannende wereld van Liz, een 10-jarig meisje dat de grenzen tussen fantasie en werkelijkheid doet vervagen in de gloednieuwe EO-podcast voor kinderen: 'Geheim Agent Liz.' Onder leiding van haar vader ondergaat Liz een training voor geheim agent, waarna ze samen op zoek gaan naar de waarheid onder het motto: niets is wat het lijkt.

Deel:

Wanneer Liz’ vader op mysterieuze wijze verdwijnt, begint voor haar een persoonlijke missie die de luisteraars meesleept in een spannende ontdekkingstocht. Is haar vader op geheime missie? Of speelt er iets anders? In haar (eigen) podcast Geheim Agent Liz gaat ze naar hem op zoek.

Fantasie

Elke aflevering neemt Liz de luisteraars mee op haar eigen operatie met een simpele boodschap: "niets is wat het lijkt!" Ze daagt kinderen uit om kritisch te denken, zelf onderzoek te doen en de waarheid te ontrafelen. Want wat is waar? En wat is verzonnen? En hoe weet je dat? Wanneer is fantasie leuk en spannend? En wanneer brengt het je in gevaar? Belangrijke vragen om kinderen bewust van te maken in een tijd waar sociale media, smartphones en AI een steeds grotere rol spelen in het leven van kinderen.

8D geluid

Luisteraars kunnen Liz' avonturen via hun koptelefoon volgen. In EO-podcast Geheim Agent Liz komt het geluid van alle kanten via de oortjes of koptelefoon, ook wel 8D genoemd. Door de podcast op deze manier te beluisteren, veranderen de oren van de luisteraar als het ware in die van Liz en wordt je volledig ondergedompeld in het verhaal.

Fake news

Eva Zanen, regisseur van de podcast, voelt een grote noodzaak om in deze podcast de vraag ‘wat is waar?’ aan te kaarten. “Onze tijd bulkt van fake news. Kinderen zijn de volwassenen van de toekomst. Ik zie het daarom als mijn missie om kinderen bewust te maken van het verschil tussen feiten en meningen. In Geheim Agent Liz wordt in een energiek en meeslepend verhaal letterlijk en thematisch naar de waarheid gezocht.”

De Lizzards

De betrokkenheid van luisteraars staat centraal. Liz nodigt hen, de Lizzards, uit om samen met haar op onderzoek te gaan. Via spraakberichten op Whatsapp kunnen de Lizzards tips sturen, die mogelijk in de afleveringen worden verwerkt. Zo worden de luisteraars zelf een beetje geheim agent en helpen ze Liz verder in haar missie.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Podcast voor kinderen: 'Geheim agent Liz'

Alle 9 afleveringen van ‘Geheim Agent Liz’ zijn vanaf 22 maart te beluisteren via de Zapp app en via Zapp PodcastsGeschreven door

Miriam Duijf

--:--