Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Figo (27) en Freya (27) moeten voor het einde van het jaar hun huis uit

Kijk aflevering 4 van 'De HuizenFixers' nu op NPO Start

Figo (27), Freya (27) en Noa (2) zijn op zoek naar een nieuwe woonplek omdat ze de huurwoning waar ze nu in wonen aan het eind van het jaar moeten verlaten.

Deel:

Weinig ruimte

Figo, Freya en zoontje Noa wonen met zijn drieën in een huurwoning in Rotterdam-Zuid. Toen ze hier een jaar geleden introkken, wisten ze dat het een tijdelijk contract was en ze deze woning per 31 december 2022 moeten verlaten. Voor Figo is dit niets nieuws, hij heeft namelijk nog nooit ergens ‘vast’ gewoond omdat hij daar niet tussenkwam. Voor deze woning betalen ze 915 euro exclusief voor 37m2. Een hoge prijs voor een kleine ruimte. Figo en Freya slapen in een soort open tussenruimte die aan de woonkamer vast zit, Figo noemt het een soort berging. In de enige slaapkamer ligt Noa, maar in dezelfde ruimte staat ook de wasmachine omdat daar nergens anders plek voor is.

Woongroep wens

De wens om ergens anders te wonen is hierdoor nog groter geworden. Het gezin is erg geïnteresseerd in woongroepen. Ze hebben meerdere pogingen gedaan om zich daarbij aan te sluiten maar dat is tot nu toe nog niet gelukt. Vooral in de omgeving Rotterdam hebben ze nog niets kunnen vinden en er zijn veel andere geïnteresseerden bij aanmeldingen. In zo’n woongroep zouden ze graag een eigen woonunit willen omdat ze als gezin toch wat eigen ruimte nodig hebben. Daarnaast zouden ze verder alles wel willen delen, bijvoorbeeld de buitenplaats en gemeenschappelijke ruimtes. Ze zouden graag met mensen samen willen wonen die ook bewust leven en goed zorgen voor zichzelf en de omgeving. Voor het gezin is de plek doorslaggevender dan de locatie. Wel zouden ze zich in of rondom Rotterdam willen vestigen, mede door het werk. Figo en Freya werken allebei in een biologische winkel in Rotterdam. Als er iets over is in de winkel, kunnen ze het vaak meenemen, hierdoor doen ze bijna geen boodschappen. En ze gaan bewust om met de kleine ecologische voetprint die ze achter willen laten. Het stel wil ongeveer 500 euro per persoon te willen betalen aan huur, dat komt dus uit op een bedrag van maximaal 1000 euro voor het gezin. Gaat het De HuizenFixers lukken om een passende woonoplossing te vinden voor dit gezin?

Kijk aflevering 4 van 'De HuizenFixers' nu op NPO Start.

--:--