Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Filosoof Alicja Gescinska: 'Waarheid nodig in deze tijd'

Pleidooi in 'Café Lazarus'; maandag, 23.10 uur, NPO 2

Deel:

"Zonder waarachtigheid gaan we nergens komen." Dat is de stellige overtuiging van de Pools-Belgische schrijver en filosoof Alicja Gescinsk. Maandagavond ontvangt Marleen Stelling haar in het EO-programma Café Lazarus. Alicja vertelt waarom we als mensheid waarheid nodig hebben.

Voor de Maand van de Filosofie schreef Alicja Gescinska het essay ‘Kinderen van Apate. Over leugens en waarachtigheid’. Daarin pleit ze voor de herwaardering van waarachtigheid in tijden van nepnieuws. Marleen Stelling heeft haar uitgenodigd om langs te komen in Café Lazarus. De presentator gaat met Alicja in gesprek over haar pleidooi. 

(Tekst loopt door onder de video.) 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Alicja neemt de gelauwerde Belgische schrijver en activist David Van Reybrouck mee naar Café Lazarus. Zangeres Berget Lewis zorgt vanavond voor de soul in het programma
N.B.: Deze uitzending vanuit 'Café Lazarus' is vóór de coronacrisis opgenomen.

Café Lazarus: Alicja Gescinska

Op de late maandagavond voert presentator Marleen Stelling gesprekken met gepassioneerde en moedige gasten die de wereld willen veranderen. Wat houdt hen gaande en hoe blijven ze veerkrachtig? Vanavond is filosoof Alicja Gescinska te gast. 

Maandag 1 juni, 23.10 uur, NPO 2 

Beeld: Willem Jan de Bruin 

--:--