Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Floortje terug naar het einde van de wereld: Miriam en Peter in Nieuw-Zeeland

'Leven in wildernis ingrijpend veranderd'; donderdag, 21.30 uur, NPO 1

Deel:

Floortje Dessing keert in haar reismagazine terug naar verre uithoeken, waar ze mensen uit eerdere uitzendingen opzoekt. In deze aflevering van Floortje terug naar het einde van de wereld (BNNVARA) gaat ze opnieuw langs bij Miriam in Nieuw-Zeeland, die nu een ander leven leidt dan toen. 

In deze aflevering van Floortje terug naar het einde van de wereld ziet Floortje Dessing hoe het leven van Miriam en Peter flink is veranderd. Miriam vertelt hoe hun leven is verlopen na het laatste bezoek van de presentatrice, die op afgelegen plaatsen overal op de wereld mensen ontmoet.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Floortje terug naar het einde van de wereld
Credits: BNNVARA.

Een paar seizoenen terug liet Floortje Dessing haar kijkers in Floortje naar het einde van de wereld zien hoe Miriam geheel zelfvoorzienend in de bossen woonde, samen met haar oudere echtgenoot Peter. Floortje zoekt haar nu op als ze opnieuw een tocht maakt door de Nieuw-Zeelandse wildernis, maar deze keer zonder Peter.

Floortje terug naar het einde van de wereld

"Ik heb in zes seizoenen heel veel inspirerende mensen op bijzondere plekken ontmoet en met vrijwel allemaal hebben we af en toe nog contact," zegt Floortje Dessing over de serie. "Voor veel van onze hoofdpersonen is er na mijn eerste bezoek flink wat veranderd. Dat was voor mij aanleiding om deze serie te gaan maken. Het is ook een vraag die veel kijkers stellen bij het zien van onze reportages: houden ze dit vol? Blijft zo’n paradijs aantrekkelijk?" Vanavond zoekt Floortje in Nieuw-Zeeland de krachtige ‘oervrouw’ Miriam en haar oudere echtgenoot op, om te zien hoe het dit stel vergaat. 

Donderdag 12 maart, 21.30 uur, NPO 1

Beeld: BNNVARA

--:--