Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Flore (8) was ineens 'het meisje van Psalm 42'

Hoe is het nu met haar?

Deel:

In juni 2020 verscheen een video online waarin een ziek meisje Psalm 42 zong. Flore Wolf – destijds 5 jaar en inmiddels 8 jaar oud – deed dit met zo veel overgave, dat de kijkers enorm onder de indruk waren. Het lied werd massaal gedeeld op social media. Visie startte spontaan een kaartenactie en er stroomden zo’n 1500 kaarten voor het meisje binnen. Hoe is het nu, ruim drie jaar later, met haar?

In de gezellige woonkamer, tussen haar ouders op de bank, zit een levendige Flore. Even wint de verlegenheid het, maar al snel zit ze op haar praatstoel. Ze vertelt over de zangles die ze volgt, haar liefde voor verven en schilderen, en ze legt keurig uit waarom lenzenvloeistof en scheerschuim essentieel zijn voor het zelf maken van ‘kneedslijm’. En o ja: dat ze knakworsten echt héél erg lekker vindt.

“Lichamelijk gaat het gelukkig goed met Flore”, vertelt moeder Nelleke met een glimlach. “Daar zijn we enorm dankbaar voor. Na twee intensieve jaren vol behandelingen vanwege acute leukemie, konden we eind 2021 het traject afsluiten en ons gewone leven weer een beetje oppakken. Al blijft het op de achtergrond altijd wel meespelen. We zijn toch wat meer alert als Flore ‘gewone’ klachten heeft zoals een verkoudheid. Daarnaast heeft Flore door haar ziekte een heel stuk van haar alledaagse, onbezorgde leven en van haar 'normale' ontwikkeling als kind gemist. Gelukkig krijgt ze hiervoor professionele hulp. En we vertrouwen erop dat God, de goede Herder, voor Flore zal blijven zorgen.”

Flore zingt nog steeds graag. Op school, tijdens zangles en zelfs solo bij het kinderkoor. “Eigenlijk zingt Flore overal”, voegt vader Anthon toe. “Het liefst de hele dag. Ze zingt graag het lied ‘Verberg mij nu’ van Opwekking, maar is ook dol op zangeres Emma Kok en haar vertolking van het lied ‘Voilà’. Dat zingt ze van a tot z luidkeels mee. Daar genieten we intens van.”

Flore, het meisje van Psalm 42
Flore, het meisje van Psalm 42. Credits: Folkert Koelewijn - Good Folk.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--