Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe is het nu met het meisje van Psalm 42?

'Ze slaat zich dapper door de behandelingen heen'

Begin juni verscheen een video online waarin een ziek meisje Psalm 42 zong. Flore (5) deed dit met zoveel overgave, dat veel mensen enorm onder de indruk waren. Het was eigenlijk niet eens de bedoeling dat dit filmpje op internet zou komen. De video werd via-via gedeeld in een WhatsApp groep, en van het een kwam het ander.

Deel:

Het lied werd vervolgens massaal gedeeld op sociale media. Visie startte in juni spontaan een kaartenactie en er stroomden zo’n 1500 kaarten voor het meisje binnen. “Het is inmiddels eind december, en nog steeds komen er kaartjes binnen,” vertelt Flores vader Anthon. "Het is echt heel bijzonder."

tekst gaat verder onder video

Tijdens de kaartenactie afgelopen zomer zat Flore nog midden in een zwaar behandeltraject. “We zijn in november overgegaan naar een chemobehandeling die werkt als een soort ‘onderhoud’," legt Anthon uit. "Tijdens de eerste zwaardere behandelingen had Flore tussendoor amper tijd om te herstellen. Ze was nog niet eens bijgekomen van de ene behandeling of ze moest alweer door naar de volgende. Dat was natuurlijk enorm heftig.“

Sterker

Nu moet ze iedere drie weken twee behandelingen ondergaan. Tussendoor heeft ze een week rust. "Omdat deze chemo iets milder is, herstelt Flore ook sneller. We merken dat haar lichaam sterker wordt. Er zijn nu momenten waarop ze vergeet dat ze ziek is en ze weer heerlijk kind kan zijn. Ze mag zelfs grotendeels weer naar school, dus dat is heel fijn.”

De Heere gaat met me mee

Vertrouwen op God

Deze behandeling zal ze tot het eind van 2021 moeten ondergaan. “Het is verbazingwekkend hoe rustig Flore iedere keer is. Zo’n behandeling is niet leuk, en ze weet precies wat er komen gaat. Maar ze slaat zich er dapper doorheen. Zo jong als ze is vertrouwt ze op God. ‘De Heere gaat met me mee,’ zegt ze dan.”

Lees ook: Ziek meisje zingt vol overgave Psalm 42
Lees ook: Ziek meisje zingt vol overgave Psalm 42

Muziek

Muziek speelt nog steeds een grote rol in het dagelijkse leven van Flore. “Er gaat geen dag voorbij dat ze niet zingt. Afgelopen week was er een online kerstconcert van Sela. Dat vindt ze helemaal geweldig. Ze zit dan eerste rij voor de televisie en waar ze kan, zingt ze uit volle borst mee.”

Vertrouwen

“We hebben nog een lange weg te gaan, maar we geloven dat het goed komt met Flore. De stapels met kaarten die aan Flore zijn gestuurd in de afgelopen maanden halen we af en toe nog even tevoorschijn. Het blijft bemoedigend om te lezen wat de mensen voor ons hebben opgeschreven. We zien het nieuwe jaar vol vertrouwen tegemoet."

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--