Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Fotograaf Ruben Timman droomt van Museum der Mensheid

'Mensen zijn prachtig!'

In 2001 had fotograaf Ruben Timman een bijzondere droom. Kofi Annan leidde hem rond door een verwaarloosd museum. Als hij jaren later illegaal een vervallen gebouw binnensluipt, krijgt hij kippenvel: dit is hét gebouw uit zijn droom...

Deel:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Ik zag mezelf dwalen door het museum der mensheid,” vertelt Ruben over de droom die hij in 2001 kreeg. “Niemand minder dan Kofi Annan, de voormalig secretaris-generaal van de VN, gaf me een rondleiding in een volledig vervallen museum. Er brandde geen licht, er lag een dikke laag stof en overal zag ik gebroken glas. Het enige wat ontbrak, waren de meesterwerken.

‘Mensen zijn prachtig’

Jarenlang houdt deze droom Ruben in zijn greep. Hij ervaart het als een opdracht van God om Zijn schepping in beeld te brengen. Die ontbrekende meesterwerken gaat Ruben maken, door de schoonheid en waardigheid van mensen in foto’s te vangen. “Mensen zijn prachtig. Dat vind ik, maar dat vindt God nog meer. Ik heb, mede tijdens reizen voor EO Visie, duizenden mensen mogen ontmoeten voor dit project. Soms heel succesvolle mensen, vaak ook mensen zonder hoop.”

Lees ook: Emily (15) leert duizenden mensen gebarentaal
Lees ook: Emily (15) leert duizenden mensen gebarentaal

Video: Arianne Ramaker en Wouter Holtland

Geschreven door

Arianne Ramaker

--:--