Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Franca Treur: 'Mijn kind zal niet opgroeien in een kerk'

Schrijfster te gast in 'Onderweg'; zaterdag, 22.00 uur, NPO Radio 5

Deel:

Het is een bijzondere tijd voor Franca Treur. De schrijfster is hoogzwanger als Elsbeth Gruteke haar interviewt in het EO-radiomagazine Onderweg. Franca's kind zal niet opgroeien in een kerk, zoals zij. 

Als de bevindelijk gereformeerden in het nieuws zijn, vragen de media Franca Treur nog regelmatig om haar mening. "Ik ben woordvoerder voor een wereld waar ik niet toe behoor," vertelt de eigenzinnige schrijfster. Hoewel ze in 2001 breekt met de Gereformeerde Gemeenten, blijft religie een belangrijk onderwerp in haar werk.

'Dorsvloer vol confetti'

Franca maakt in 2009 een onuitwisbare indruk met haar debuut Dorsvloer vol Confetti. De roman maakt veel los binnen en buiten de Gereformeerde Gemeenten en wordt in 2014 verfilmd. Ze schrijft wekelijks columns voor Dagblad Trouw en haar laatste boek Regieaanwijzingen voor de liefde oogst lovende kritieken.

Lees ook: Knisperend hellevuur in meeslepend refo-drama
Lees ook: Knisperend hellevuur in meeslepend refo-drama

"Ik ben niet iemand die wars is van religieuze gevoelens," vertelt Franca in Onderweg. "Ik kan me daar alleen geen persoonlijke God bij voorstellen." Zaterdagavond gaat Elsbeth Gruteke een uur lang met haar in gesprek over haar werk en haar leven.

Franca Treur in 'Onderweg'

Het interviewprogramma Onderweg is een EO-radioprogramma op zaterdagavond met inspirerende Nederlanders. Elsbeth Gruteke interviewt haar gasten over hun levensweg, hun passie, hun geloof en hun twijfel. Deze week is de bekende schrijfster Franca Treur bij Elsbeth te gast. Het gesprek wordt op zaterdagavond op NPO Radio 5 uitgezonden, maar het is ook te beluisteren via de site van Onderweg

Zaterdag 5 oktober, 22.00 uur, NPO Radio 5

--:--