Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Frank Boeijen schrijft de titelsong voor ‘De middag van ‘44’

Luister de titelsong van 'De middag van '44'

22 februari 1944: een dag die voor veel Nijmegenaren in het geheugen gegrift staat als de dag van het vergeten bombardement op hun stad. In ‘De middag van ‘44’ neemt presentator Kefah Allush de kijker mee in de spannende en dramatische uren tijdens en vlak na het bombardement op Nijmegen op 22 februari 1944. En niemand minder dan Nijmegenaar Frank Boeijen schreef de titelsong voor deze aangrijpende aflevering.

Deel:
“We dachten dat het veilig was. Buiten was het stil. Toen kwamen er vrachtwagens aan in de lucht.”

Frank Boeijen - De middag van '44

In het nummer, dat dezelfde naam draagt als de documentaire, bezingt Frank Boeijen deze gitzwarte dag. De middag waarop de inwoners van Nijmegen in eerste instantie dachten dat het veilig was, maar waarop uiteindelijk bommen de stad verwoestten.

Luister het nummer van Frank Boeijen voor 'De Middag van '44' hier.

De middag van ‘44

Het is 22 februari 1944. Nederland is bijna vier jaar in oorlog, en niets wijst erop dat de bevrijding nabij is. In Nijmegen proberen ze er ondanks die Duitse bezetting het beste van te maken. Maar dan vallen er midden op de dag bommen op de binnenstad. Hierbij komen bijna 800 mensen om het leven. In de documentaire 'De middag van ’44' neemt presentator Kefah Allush de kijker mee in de spannende en dramatische uren vlak vóór en vlak na het bombardement.

--:--