Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Fundraising EO-Jongerendag 2023 van start

‘Ik gun de jongeren ook komend jaar een fantastische dag’

Om ook in 2023 een EO-Jongerendag te kunnen organiseren, start BEAM een fundraising. Met de inzameling hoopt de jongerencommunity van de EO 350.000 euro binnen te halen.

Deel:

“We kunnen het evenement als EO, net als vorig jaar, niet meer zonder extra financiële hulp organiseren”, legt BEAM-hoofdredacteur Maarten Vermeulen uit. “Dus ook dit jaar hebben we hulp nodig van veel mensen, kerken en bedrijven om de EO- Jongerendag mogelijk te maken.”

Waarom worden de ticketprijzen van de dag niet verhoogd?
“Als je alle kosten zou doorberekenen in de tickets, dan wordt het echt onbetaalbaar voor jongeren. De oergedachte van de EO-Jongerendag is dat het voor alle jongeren in Nederland een plek moet zijn waar ze naartoe kunnen gaan. En voor christelijke jongeren is het bij uitstek de gelegenheid om vrienden mee te nemen die misschien niet zoveel met het geloof hebben. Als een kaartje zeventig of tachtig euro kost, dan is die drempel voor veel jongeren erg hoog. We kiezen er daarom voor om de ticketprijs laag te houden. De jongeren betalen overigens wel een bedrag voor hun ticket. Maar de kosten van een ticket liggen in werkelijkheid hoger, dus daarom hebben we extra geld nodig.”

Waar wordt het opgehaalde geld aan besteed?
“Wat de EO-Jongerendag onvergetelijk maakt voor de jongeren, is dat ze met eigen ogen zien: er zijn nog veel meer jongeren zoals ik. Veel jongeren geven ook aan in de enquête – die we na de dag houden – dat ze zich op de EO-Jongerendag even niet alleen voelen. Die massaliteit is echt een belangrijk onderdeel van de jongerendag. Dat betekent dat je een grote zaal en een groot podium nodig hebt. Daarnaast is het belangrijk dat het evenement van dusdanige grootte is, dat het iets anders is dan een normale kerkdienst. De kosten voor zo’n dag zitten vooral in de zaal en de techniek die we nodig hebben. We proberen zo leuk en populair mogelijke artiesten te regelen, maar dat is niet iets waar we tonnen aan uitgeven. De EO-Jongerendag kan echt nog veel duurder, maar we proberen het geld dat we hebben zo goed en slim mogelijk te besteden.”

Samen
“Afgelopen keer hebben we gezien dat we dit bedrag samen op kunnen halen”, vervolgt Maarten enthousiast. “Niet alleen door grote donateurs, maar juist ook door duizenden mensen die een klein bedrag hebben gegeven. Ik vind die enorme betrokkenheid heel mooi. Als BEAM gaan we de komende maanden volop actievoeren. Er zijn 15.000 jongeren die op ons rekenen. Zij hebben afgelopen keer een fantastische EO-Jongerendag gehad, en die gun ik ze komend jaar weer van harte.”

Doneren

Doneren kan via eojongerendag.nl of je kunt een bedrag overmaken naar NL04 INGB 0655 141 634 o.v.v. EO-Jongerendag.

--:--