Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Geluk mooiste meisje van de klas Juliette wreed verstoord

Stel krijgt nare diagnose; maandag, 21.30 uur, NPO 1

Deel:

Iedereen uit de klas van Juliette op het 'Kamerlingh Onnes' in Groningen herinnert zich haar. Wat maakte haar zo speciaal? In Het mooiste meisje van de klas (AVROTROS) gaat Jaap Jongbloed op zoek naar Juliette. Ze leidt een gelukkig leven met haar man, totdat ze allebei een nare diagnose krijgen. 

Jaap Jongbloed portretteert in iedere aflevering van zijn tv-reeks Het mooiste meisje van de klas een meisje dat iedereen zich wel herinnert. Hoe is haar leven verlopen sinds haar schooltijd? Vanavond zoekt hij Juliette op, een meisje dat in de jaren 70 op Rijksscholengemeenschap 'Het Kamerlingh Onnes' in Groningen zat. Het is niet alleen haar mooie, vrolijke uitstraling waardoor Juliette opvalt. Haar hippe modecreaties zijn ook bijzonder.

Stipt en ambitieus

Zelfs tijdens de les breit ze truien. Als ze later een baan bij een Amerikaans modemerk krijgt, blijkt ze heel stipt en ambitieus te zijn. Als een bekende Amsterdamse reclameman een oogje op Juliette heeft, laat ze zich dan ook niet meteen versieren.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Het mooiste meisje van de klas Juliette
Juliette valt op door haar mooie, vrolijke uitstraling, maar ook door haar hippe modecreaties. Credits: AVROTROS.

Uiteindelijk krijgen ze toch een relatie en ze leven – later met hun twee kinderen – in Amsterdam en Saint-Tropez. Hun gelukkige bestaan wordt echter wreed verstoord als haar man en zij op dezelfde dag een nare diagnose krijgen.

'Lichtpuntjes blijven zien'

Juliettes optimistische karakter helpt haar om lichtpuntjes in haar leven te blijven zien. Als ze deelneemt aan het programma, is ze al terminaal ziek. Maar Juliette wil hoe dan ook aan Het mooiste meisje van de klas meewerken en laat zich toch interviewen.

Het mooiste meisje van de klas: Juliette

Maandag 29 juni, 21.30 uur, NPO 1

Beeld: AVROTROS

Kijk 'Het mooiste meisje van de klas' terug

--:--