Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Genieten: spectaculaire treintrajecten in nieuwe Rail Away-afleveringen

Reis met voice-over Bob van der Houven door Zwitserland, België en Denemarken

Wie Rail Away kent, kent ook de warme stem van voice-over Bob van der Houven. Al jarenlang is hij dé stem van het geliefde EO-programma. "Rail Away inspireert mij, net als veel anderen, om nieuwe landschappen te verkennen", vertelt Van der Houven. "Zo ga ik dit jaar voor het eerst op vakantie naar Denemarken, waar één van de nieuwe afleveringen is opgenomen."

Deel:

Toch leidt de eerste van vier nieuwe afleveringen niet door Denemarken, maar door Zwitserland. "Nergens zijn meer Rail Away-uitzendingen gemaakt dan in Zwitserland", zegt de voice-over. "Het is een land met spectaculaire treintrajecten, schitterende natuur en tal van bezienswaardigheden.”

Door het Rhônedal in Wallis

In de eerste aflevering reizen we door het prachtige Rhônedal in het Zwitserse kanton Wallis. Onderweg maken we twee tussenstappen. En niet de minste: Rail Away neemt je mee in de Zwitserse bergen. We reizen met twee kabelspoorbanen omhoog: van Sierre naar Crans Montana en vanuit St. Luc naar Chandolin.

Kijk nu: door berg en dal in Zwitserland

Nu op NPO Start

Kijk nu: door berg en dal in Zwitserland

Reis 25 minuten lang per trein door de prachtige Zwitserse natuur.

Van Namen naar Dinant langs de Maas

Aflevering 2 brengt ons in België, waar we twee routes langs een rivier volgen. Het kleine riviertje De Bocq wordt met een nostalgische trein gespot. Ook is er op deze route aandacht voor de Maas; een van de oudste rivieren ter wereld. Deze mooie rit langs het water zal je zeker niet vervelen!

Ontdek direct: langs het water in België

Nu op NPO Start

Ontdek direct: langs het water in België

Laat je verrassen door België vanuit de trein. Welke plek op de route wil jij graag eens bezoeken?

Ontdek Deens surfparadijs 'Cold Hawaii'

Nieuwe en nostalgische treinen wisselen elkaar af in het prachtige Denemarken. De eerste route begint in de oostelijke havenstad Aarhus; gelegen aan de Baltische Zee. Per spoor reis je naar de Noordzeekust, niet ver van het Deense surfparadijs ‘Cold Hawaii’.

Ook is in deze aflevering aandacht voor een historische treinroute die begint vlakbij Viborg. Deze gezellige middeleeuwse plaats was meer dan duizend jaar het centrum van de Deense macht. Het is de plek waar minstens 37 Deense koningen zijn gekroond en het is zelfs even de hoofdstad geweest.

Deze aflevering zie je op woensdag 15 mei om 19.55 uur op NPO 2 óf op jouw moment op NPO Start.

Mont-Blanc Zwitserland

In de vierde nieuwe aflevering reizen we weer door het prachtige Zwitserland; bekend om zijn iconische treinreizen. In deze aflevering van Rail Away volg je de Mont-Blanc Express trein. Het spoor voert onder meer langs de diepe Trient-kloof. Daarnaast maakt de trein een indrukwekkende klim richting station Le Châtelard. Wanneer we daar aankomen, wachten nog drie korte treinritten naar het mooie stuwmeer van Emosson (op bijna tweeduizend meter hoogte).

Deze aflevering zie je op donderdag 16 mei om 19.55 uur op NPO 2 óf op jouw moment op NPO Start.

Praat mee!

Mijn favoriete treinbestemming is:

--:--