Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Geobsedeerd door geesten

Een jarenlange zoektocht naar voldoening

Dennis John was jarenlang volledig geobsedeerd door het bovennatuurlijke. Zijn zoektocht naar voldoening bracht hem in de wereld van handoplegging, oproepen van geesten en praten met overledenen. Er moest iets wonderlijks gebeuren om Dennis uit deze wereld te krijgen.

Deel:

Dennis John lijkt een gelukkige jeugd te hebben. Maar onder zijn lach, vrolijkheid en humor zit een diepe pijn: een gemis van aandacht van zijn ouders die druk zijn met het opbouwen van hun carrière. Als Dennis op jonge leeftijd te maken krijgt met ongewenste intimiteiten wordt verboden daar thuis over te praten. Dennis mist een luisterend oor en kan niet praten over zijn emoties.

Occulte
Het gaat van kwaad tot erger. Dennis vult zijn gevoel van leegte op met drugs, alcohol en een zoektocht naar het bovennatuurlijke. Dan ontmoet Dennis iemand die hem in de duistere wereld van het occultisme sleept. Paranormale beurzen, reiki en healings zijn dagelijkse bezigheden. En alcohol maakt dat hij vaak dronken thuis zit, in het nabij zijn van zijn vrouw en kinderen.

Het houdt maar niet op met de spirituele zoektocht van Dennis. Het gaat zelfs zo ver dat Dennis afscheid neemt van zijn vrouw omdat ze hem remt in zijn spiritualiteit. De geestelijke wereld is belangrijker dan zijn vrouw en kinderen.

“Het kwaad is niet zomaar een of ander fluffy wolkje wat rond waait, nee het is gewoon persoonlijk.”

Fluffy wolkje
Maar de dagelijkse zoektocht naar het bovennatuurlijke eist zijn tol. Dennis wil nu achter de échte waarheid komen want anders is het einde verhaal. Nare ervaringen met geesten maken dat Dennis een ingeving krijgt: hij gaat een gesprek aan met een oud-collega die christen is.

De Verandering
Nu, twee jaar later, gaat Kefah in De Verandering op zoek naar Dennis. Hoe eindigde zijn jarenlange zoektocht en hoe is het nu met hem? Ook staat er een bijzondere ontmoeting te wachten met de vrouw van wie hij afscheid nam.

De Verandering, 2 januari om 18:34 op NPO 2

Bekijk de promo:

--:--