Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gor Khatchikyan in 'Nederland Zingt Dichtbij' over zijn roeping

'Het leven is kwetsbaar'; zondag, 11.40 uur, NPO 2

Deel:

Spoedeisendehulparts Gor Khatchikyan was in de coronacrisis veel in het nieuws. In het EO-programma Nederland Zingt Dichtbij gaat evangelist Jurjen ten Brinke in gesprek met Gor, die vertelt over de roeping die hij ervaart om anderen te helpen.

Als tienjarige jongen vlucht Gor Khatchikyan vanuit Armenië naar Nederland. Het is zijn grote droom om dokter te worden. De onzekere situatie waarin hij in Nederland verkeert, verandert daar niets aan. Door zijn verleden beseft Gor heel goed hoe het is om te leven in afhankelijkheid en ziet hij de kwetsbaarheid van het leven.

Maak jij extra afleveringen mogelijk?

Als christen ziet Gor het als zijn roeping om anderen te helpen die met ziekte of pijn te maken hebben. Als evangelist Jurjen ten Brinke de Nederlands-Armeense arts in Nederland Zingt Dichtbij ontmoet, is Gor bijna klaar met zijn opleiding. Momenteel werkt hij als arts op de afdeling Spoedeisende Hulp. 

Lees ook: Arts Gor Khatchikyan staat graag aan het front
Lees ook: Arts Gor Khatchikyan staat graag aan het front

In de medische wereld, waar ziekte, pijn en dood dagelijkse kost zijn, ligt het gevaar op de loer afgestompt te raken. Gor waakt daar bewust voor. Hij wil de mens achter de patiënt blijven zien en zich steeds opnieuw laten raken door de persoonlijke verhalen.

Nederland Zingt Dichtbij: Gor Khatchikyan

Zondag 14 juni, 11.40 uur, NPO 2
(De EO zond deze aflevering eerder uit op 24 november 2019.)

Beeld: Ruben Timman

Kijk 'Nederland Zingt Dichtbij' hier terug

--:--