Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gor Khatchikyan vluchtte uit Armenië

Arts zondag in BEAM Kerkdienst en Nederland Zingt Dichtbij

Deel:

Op jonge leeftijd vluchtte arts Gor Khatchikyan uit Armenië naar Nederland. Er is nog altijd veel onrust in het land, vertelt hij. Gor is zondagmorgen te gast in twee EO-programma's: de BEAM Kerkdienst en Nederland Zingt Dichtbij. Ook EO Metterdaad besteedt aandacht aan de situatie in Armenië.

Op zijn twaalfde vlucht Gor Khatchikyan vanuit Armenië naar Nederland. Het is zijn grote droom om dokter te worden. De onzekere situatie waarin hij in Nederland verkeert, verandert daar niets aan. Door zijn verleden beseft Gor heel goed hoe het is om te leven in afhankelijkheid en ziet hij de kwetsbaarheid van het leven. De situatie in zijn geboorteland heeft nog altijd zijn aandacht. Ook nu is het er onrustig. 

Gevlucht voor oorlogsgeweld

Door oorlogsgeweld zijn veel Armeniërs verdreven en kunnen veel gezinnen nooit meer naar huis. Vanmorgen is Gor als spreker te gast in de BEAM Kerkdienst, die wordt geleid door presentator Joram Kaat. Later op de ochtend ontvangt evangelist Jurjen ten Brinke hem in Nederland Zingt Dichtbij. Jurjen vraagt Gor wat de situatie in Armenië met hem doet. Zijn verhaal wordt omlijst met muziek, (samen)zang en een Bijbelse overdenking van Jurjen.

Lees ook: Arts Gor Khatchikyan staat graag aan het front
Lees ook: Arts Gor Khatchikyan staat graag aan het front

In EO Metterdaad komen hulpverleners Bert Dokter en Egbert van Beesten aan het woord over Armeense christenen die zijn gevlucht voor oorlogsgeweld. Naast noodhulp is er ook psychosociale hulp nodig. Bert en Egbert vertellen hoe we deze broeders en zusters vanuit Nederland kunnen helpen.

Gor in 'BEAM kerkdienst' en 'Nederland Zingt Dichtbij'

Arts Gor Khatchikyan is zondag als spreker te gast in de BEAM kerkdienst. Jurjen ten Brinke interviewt hem in Nederland Zingt Dichtbij over de situatie in zijn geboorteland Armenië. Ook EO Metterdaad staat stil bij onrust in het land, waar veel christenen aangewezen zijn op hulp. Kijk hier deze programma's terug: 

BEAM kerkdienst
11.00 uur, NPO 2

EO Metterdaad
11.25 uur, NPO 2 

Nederland Zingt Dichtbij 
11.30 uur, NPO 2

Beeld: Ruben Timman 

--:--