Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gospelkoor ‘The Witnesses’ deelt geloof via muziek

Deze zanggroep zie je in aflevering 1 van ‘Zing!’

Wat begon met het gekscherend doorsturen van een oproep om mee te doen aan ‘Zing!’ eindigde met een auditie voor mentoren Glen, Tania en Roel. De leden van gospelkoor ‘The Witnesses’ verruilden hun vertrouwde Ermelo voor de studio in Hilversum om – op tv – te zingen over hun geloof in God. We belden koorlid Arianne voor een nadere kennismaking.

Deel:

Arianne is nu vijf jaar onderdeel van ‘The Witnesses’, dat momenteel uit 26 leden bestaat. “De groep is in de jaren ’90 ontstaan als studentenkoor. Met meer dan veertig leden was het best groot.” Inmiddels bestaat het koor uit een nieuwe lichting zangers en zangeressen. “Elke woensdagavond komen we bij elkaar. We beginnen vaak met een paar riedeltjes om op te warmen en gaan daarna aan de slag voor een project. Zo staan er in juni weer een paar leuke optredens op de planning.”

‘Een gave ervaring’

Meedoen aan ‘Zing!’ is voor de groep een heel nieuwe ervaring. “Een van ons zag op Facebook of Instagram een oproep om mee te doen aan ‘Zing!’. Die werd gekscherend doorgestuurd in onze appgroep.” The Witnesses besloten de stap te wagen en meldden zich aan. De auditie is inmiddels achter de rug en Arianne kijkt er met een positief gevoel op terug: “Het was een heel gave ervaring voor ons koor. Het is allemaal nieuw, allemaal spannend. De meesten van ons zijn zaterdag voor het eerst op tv…”

Zingen over God

“The Witnesses is een heel gezellig koor. Iedereen kan goed met elkaar; de sfeer is goed.” De verbondenheid is volgens Arianne het leukste aan samen zingen: “Ik ben een muziekfanaat. Het is zo mooi om sopranen, alten en tenoren samen te horen.”

Toch is dat niet het enige. De naam van de zanggroep verklapt het al: deze groep heeft een boodschap! “Het is heel gaaf dat we voor zoveel kijkers mogen getuigen van Gods liefde en trouw”.

Meedoen aan The Passion

Op de vraag waar Arianne muzikaal gezien van droomt, antwoordt ze: “Meedoen aan The Passion! We hebben vorig jaar aan de amateurversie van The Passion meegedaan. Dat vond ik al geweldig. Daarom lijkt het mij heel gaaf om mee te doen aan de échte uitvoering.”

Ben je benieuwd naar de auditie van ‘The Witnesses’? Kijk de eerste aflevering van ‘Zing!’ nu op NPO Start.

Blijf op de hoogte van 'Zing!'

Ontdek de uitgebreide programmapagina

Blijf op de hoogte van 'Zing!'

Leer de zanggroepen kennen, ontdek de leukste fragmenten en stem tijdens de uitzending op jouw favoriete optreden.

Geschreven door

Linda Mast - van de Pol

--:--