Ga naar submenu Ga naar zoekveld

GroenGelovig tip: Wandelen met bomen

Bomen zijn zo normaal dat je er vaak aan voorbij loopt. Wim Eikelboom neemt je graag mee op stap in een EO-wandelpodcast die je levenslessen leert over bomen.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De wandelpodcast kun je beluisteren terwijl je door een bos of park wandelt. ‘Wat ik hoop is dat je minder vanzelfsprekend naar bomen kijkt. Want bomen hebben ons een hoop te leren’, zegt Wim Eikelboom. Hij vertelt in Eik & Ik verhalen over de boom waaraan hij zijn naam heeft te danken. Deze speciale wandelaflevering van Eik & Ik verschijnt ter gelegenheid van GroenGelovig, het christelijk evenement over duurzaam leven. Het thema is ‘Aarden’ en dat past goed bij bomen.

Krachtige symbolen

‘In de bijbel worden bomen vaak als krachtige symbolen genoemd waaraan een mens zich kan spiegelen’ vertelt Wim. ‘Om een voorbeeld te noemen: De psalmen vergelijken rechtvaardigen met ceders van de Libanon, dat zijn imposante naaldbomen die veel indruk maken.’

Hoopvolle vertelling

In de wandelpodcast leest Wim twee gedichten voor over bomen en Jantien van Wageningen leest een verhaal voor met de titel ‘De eik en de ekster’. Het is 75 jaar geleden geschreven door C. Vorstelman. Tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog is dit verhaal uitgebracht als hoopvolle vertelling om de moed erin te houden. Maar ook vandaag de dag heeft het nog zeggingskracht.

De GroenGelovig-podcast van Eik & Ik heeft als titel: Ik zie mensen wandelen als bomen. Dat is ontleend aan de bijbelwoorden van de blinde die door Jezus werd genezen. 

--:--