Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Hallo, ik heb kanker' wint Televizier-Ster Jeugd

EO-kinderprogramma valt in de prijzen tijdens Gouden Televizier-Ring Gala

Een bijzonder moment vanavond in Koninklijk Theater Carré: ons kinderprogramma 'Hallo, ik heb kanker' is bekroond met de Televizier-Ster Jeugd. Dit is de prijs voor het beste kinderprogramma. De prijs werd vanavond (6 oktober) uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. EO-presentator Anne-Mar Zwart en Rose, een van de tieners uit het programma, namen de Televizier-Ster in ontvangst.

Deel:

In Hallo, ik heb kanker, dat begin dit jaar werd uitgezonden op tv, deelden vier tieners hun dagelijks leven met kanker. Met een vlogcamera legden Kelsie, Rose, Olivier en Marleen de mooie en minder mooie momenten van hun leven vast.

Fantastisch

"Dit is  echt fantastisch!", reageerde Anne-Mar direct na de bekendmaking. "Deze tieners hebben het lef om van heel dichtbij te laten zien hoe het leven is met kanker. Als Ellen (onze eindredacteur) bij de meest confronterende scènes aan de tieners vroeg of we dat mochten uitzenden, zeiden ze: 'Ja, dat hoort ook bij ons leven en hoe dat er op dit moment uitziet'."

'Met Marleen in ons hart'

“Maar we staan hier vanavond ook met een dubbel gevoel", vervolgde Anne-Mar met tranen in haar ogen. "We zijn ook een beetje verdrietig. Onze lieve Marleen is vorige week overleden. Zij had er onwijs naar uitgekeken. De jurk hing al klaar... Maar we gaan er een feestje van maken, met haar in ons hart vanavond."

'Deze is voor jullie'

"Kanker is geen strijd die je kunt overwinnen. Of wat je kunt verliezen. Dat zou betekenen als de kanker niet weggaat, dat je niet je best hebt gedaan. En Marleen heeft keihard gevochten. En jullie (Rose, Olivier en Kelsie) ook. Jullie allemaal. En daarom zijn jullie vanavond ongelooflijk de winnaars. Ik ben trots op jullie en deze is voor jullie!"

Kijk 'Hallo, ik heb kanker' nu op NPO Start
Kijk 'Hallo, ik heb kanker' nu op NPO Start

Maak kennis met Kelsie, Olivier, Marleen en Rose. Al vloggend geven deze vier tieners je een kijkje in hun leven met kanker.

--:--