Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hanna Boer in 'Ik mis je': 'Mijn vader kan nu alsnog preken'

Zaterdag, 19.20 uur, NPO 2

Deel:

Arjan Lock en Marleen Stelling praten op begraafplaatsen door heel Nederland met nabestaanden over het verlies van een dierbare. Wat is er gebeurd? Wat biedt troost en hoe pak je de draad weer op? Een van de gasten in Ik mis je (EO) is Hanna Boer, die haar vader verloor. 

Tony, de vader van Hanna Boer, gaat op een dag hardlopen met een Syrische vriend. Onderweg krijgt een hartinfarct dat hem fataal wordt. "Het is alsof er twee tijdlijnen zijn ontstaan die dag," vertelt Hanna bij het graf van haar vader. Een bijzonder graf, want helemaal rondom de steen is een Bijbeltekst te lezen. "Mijn vader was godsdienstleraar, voorganger én fan van Lord of the Rings," legt Hanna uit. "Daarin komt zo’n ring voor met een tekst rondom. Nu kan hij alsnog preken vanaf het graf."

Negen jaar mantelzorger

Ook Frouwke Hendriks is te gast in Ik mis je. "Met het verlies van mijn moeder verloor ik ook een groot deel van mijn identiteit," vertelt ze. Frouwke is 21 jaar als haar moeder overlijdt. Negen jaar was Frouwke haar mantelzorger. In de jaren die volgen, zoekt Frouwke naar wie ze zelf is. Een belangrijke stap in dit proces is het weglaseren van een tatoeage met de initialen van haar moeder: "Ik denk dat dát mijn moment was om echt afscheid te nemen."

In de jaren na het overlijden van haar moeder zoekt Frouwke naar wie ze zelf is

Cas, Noah, Cato en Bram zijn Scoutingvrienden van Mette Groothuizen. "Onze eerste herinnering aan Mette is, dat ze als meisje van 7 bij de Scouting aankwam met een witte legging en roze laarsjes aan. Echt een meisje-meisje. Maar dat is niet zo gebleven," vertelt Bram. Mette blijkt iemand met wie ze kunnen lachen en huilen.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Ik mis je Mette Groothuizen
Scoutingvrienden Bram, Cato, Cas en Noah bezoeken in 'Ik mis je' het graf van Mette.

Door de jaren heen beleven ze samen veel gezellige en bijzondere momenten. Maar dan krijgt Mette een hartstilstand als gevolg van een zware epileptische aanval. Ze overlijdt na een paar dagen. Haar vrienden dragen haar kist naar het graf. Bram: "Dit is een van de mooiste dingen die ik op het laatst voor Mette heb kunnen doen."

Ik mis je

Aan het graf van een geliefde, waar verdriet en gemis zo voelbaar zijn, lijkt troost ver weg. Hier luisteren Arjan Lock en Marleen Stelling naar verhalen van nabestaanden. Verhalen vol leven, over eerste ontmoetingen, liefde en bijzondere herinneringen. Verhalen over blijdschap en verdriet, ziekte en gezondheid, het verleden en de toekomst. Ik mis je brengt deze verhalen dichtbij.

Zaterdag 27 november, 19.20 uur, NPO 2

Kijk 'Ik mis je' hier terug

--:--