Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harrie de Waal brak na meer dan dertig jaar met verslaving

Nederland Zingt Dichtbij; zondag, 11.45 uur, NPO 2

Deel:

Jurjen ten Brinke ontmoet in Nederland Zingt Dichtbij (EO) Harrie de Waal, die vertelt hoe hij jarenlang kampte met een alcoholverslaving. Na meer dan dertig jaar kwam hier pas een einde aan. Jurjen verzorgt de overdenking in deze uitzending met veel koor- en samenzang. 

Op het dieptepunt van zijn drankverslaving drinkt Harrie de Waal soms wel zeventig glazen per dag. In Nederland Zingt Dichtbij vertelt Harrie hoe hij tot geloof komt en zijn verslaving de baas wordt. Als medewerker raakt hij verbonden aan een instelling voor verslavingszorg in de buurt van Maastricht.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Harrie de Waal Nederland Zingt Dichtbij
Credits: Michaël Terlouw.

Hoewel het pand in de jaren daarna diverse andere bestemmingen krijgt, blijft Harrie beheerder van het gebouw. Presentator Jurjen ten Brinke ontmoet hem in dit prachtige pand, waarin momenteel The Abbey gevestigd is.

Nederland Zingt Dichtbij: Harrie de Waal

Elke zondagmorgen presenteert Jurjen ten Brinke Nederland Zingt Dichtbij, een mix van muziek, persoonlijke geloofsverhalen en een Bijbelse overdenking. In deze aflevering ontmoet hij Harrie de Waal, die zijn alcoholverslaving overwon nadat hij tot geloof kwam. 

Zondag 21 februari, 11.45 uur, NPO 2 

Beeld: Michaël Terlouw

Kijk 'Nederland Zingt Dichtbij' hier terug

--:--