Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Heb jij een vraag over de kerk aan Kees van Ekris? Mail ons!

We hebben het afgelopen jaar veel kunnen nadenken, ook over de kerk. Daarom gaan we een podcast maken over de kerk met theoloog Kees van Ekris, die je misschien kent van podcast Dit Dus!.

Deel:

Onlangs bleek uit onderzoek van het Nederlands Dagblad en de EO dat een op de vijf kerkgangers niet meer of minder naar de kerk wil gaan als de pandemie voorbij is. Dat roept veel vragen op. Past de kerk nog wel in onze levens? Wat is de waarde van de kerk? Hebben we de kerk nodig, of kunnen we ook zonder? 

Theoloog Kees van Ekris is actief binnen de kerk, niet alleen als dominee, maar hij werkt ook bij de IZB, waar hij zich inzet voor trainingen voor predikanten. Daarom zijn we benieuwd hoe hij hiernaar kijkt. Wat is zijn visie op de kerk? Hoe kan het dat steeds meer mensen zich in de kerk niet thuisvoelen? Hoe ziet hij de toekomst van de kerk?

Het zou mooi zijn als we ook vragen van Lazarus-lezers kunnen beantwoorden. Heb jij een vraag voor Kees? Stuur 'm dan naar redactie@lazarus.nl. En nog leuker: spreek je naam en je vraag in op je telefoon en mail/dm/pb het geluidsfragment aan ons. Dan hoor je jezelf misschien wel terug in de podcast! (Insturen kan t/m aanstaande donderdag 25 maart 2021

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--