Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het borstendossier (4): In proportie met 75F

Vier vrouwen vertellen deze maand over hun borsten. Dit is het verhaal van Maayke. Ze heeft maat 75F. “Als ik voorover leun om een bestelling klaar te maken, voel ik pijn in mijn schouders. Toch pieker ik niet over een borstverkleining.”

Deel:

Maayke van Ballegooien (30, getrouwd, twee kinderen): “Lange tijd had ik 75D of E, maar sinds drie jaar slik ik medicijnen waarin hormonen zitten en draag ik 75F. Soms heb ik wel last van die grote borsten. Ik werk in een broodjesbar en als ik voorover leun om een bestelling klaar te maken, voel ik pijn in mijn schouders en snijdt de band van mijn bh in mijn huid.

Maar ik denk er niet over om er iets aan te laten doen. Ik vind mijn borsten juist prachtig en laat ze graag zien. Mijn borsten geven me een heel vrouwelijk gevoel. Ik vind dat ze prima in proportie zijn met de rest van mijn lichaam.

Wat voor mij ook meespeelt: mijn moeder en schoonmoeder hebben allebei borstkanker gehad. Mijn schoonmoeder moet zelfs een borst missen. Daardoor besef ik des te meer hoe kostbaar je borsten zijn en dat je er niet zomaar in moet laten snijden.”

Beeld: Shutterstock 

Geschreven door

Mariëtte woudenberg

--:--