Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Waarom de Nederland Zingt Dag zo'n succes is

Binnen een dag 2500 kaarten verkocht

Sinds een paar dagen kan er weer gereserveerd worden voor de Nederland Zingt Dag. Dit jaar vindt dit muzikale feest plaats op zaterdag 25 april. Een dag nadat de lijnen open gingen, waren er al 2500 kaarten verkocht. Wat is toch het geheim van het succes van de Nederland Zingt Dag?

Deel:

"Het gaat echt enorm hard met de kaartverkoop dit jaar," zegt Albert-Jan Schol, eindredacteur van de Nederland Zingt Dag lachend. "Vorig jaar liep de kaartverkoop al rap, maar dit jaar lijken de reserveringen nóg harder te lopen. Hoe dat kan? Er spelen natuurlijk verschillende factoren mee. Onze online community is bijvoorbeeld enorm gegroeid. We kunnen tegenwoordig de mensen snel en op heel veel verschillende manieren bereiken. Vroeger kwam er een reclamespotje op tv en plaatsten we een advertentie in Visie. Nu heeft Nederland Zingt een Facebook-pagina met meer dan 30.000 volgers, er is een Nederland Zingt-app, we sturen een nieuwsbrief naar tienduizenden mensen en ga zo maar door. Dus de mensen zijn snel op de hoogte van het feit dat ze weer kunnen reserveren voor de Nederland Zingt Dag."

Albert-Jan Schol, eindredacteur Nederland Zingt
Albert-Jan Schol, eindredacteur Nederland Zingt.

Vorig jaar was de Nederland Zingt Dag uitverkocht en zaten er meer dan 11.000 zanglustige mensen in de Jaarbeurs. Hoe verklaar je het succes van de Nederland Zingt Dag?
"De Nederland Zingt Dag is echt een belevenis. Ondanks het feit dat het evenement op het eerste oog heel massaal lijkt, is het programma van de dag toch persoonlijk. Vanaf het podium komen we gevoelsmatig erg dicht bij de mensen in de zaal. Vorig jaar heb ik een groot gedeelte van de dag gewoon tussen het publiek gezeten. Ook al was ik als eindredacteur nauw betrokken bij de organisatie en wist ik precies wat er op het programma stond, toch werd zelfs ik verrast. De persoonlijke verhalen en getuigenissen vanaf het podium, het samen zingen; het raakte me. Daarnaast hoor je vaak terug van de bezoekers dat ze tijdens de dag – en ook tijdens de Nederland Zingt tv-opnames trouwens – een bijzondere eenheid ervaren. Mensen uit alle kerken en kringen zingen uit volle borst samen prachtige liederen. Het gaat op zo'n dag niet om wat ons scheidt, maar om wat ons verbindt."

Wordt het niet hoog tijd om volgend jaar een grotere zaal te boeken?
"Haha, ja dat klinkt wel logisch. Natuurlijk denken we hier als team wel over na. Maar de Jaarbeurs is zowel voor onze bezoekers als voor ons als organisatie een hele fijne plek. Dus ik denk dat we in ieder geval de komende jaren gewoon in de Jaarbeurs blijven."

Kan je al iets onthullen over de komende Nederland Zingt Dag?
"Daar kan ik nog niet veel over zeggen," zegt Albert-Jan geheimzinnig. "Uiteraard is er net zoals voorgaande jaren een prachtig orkest, er is een fijne band, en Jurjen ten Brinke komt spreken. Wat ik al wel kan verklappen is dat we dit jaar weer een hele mooie line-up hebben van artiesten. We hebben zelfs een primeur: een artiest die nog nooit op het podium van de Nederland Zingt Dag heeft gestaan. Wil je op de hoogte willen bllijven van alle nieuwtjes rondom Nederland Zingt, volg ons dan via Facebook, de nieuwsbrief of de Nederland Zingt-app. Daar maken we binnenkort het thema, de artiesten en de sprekers van de Nederland Zingt Dag bekend."

Vorig jaar was er een klein puntje van kritiek: het programmaboekje was geschrapt. Hoe zit het dit jaar?
"Ah, belangrijk punt! Natuurlijk hebben we vorig jaar na afloop van de dag goed geluisterd naar de bezoekers van de Nederland Zingt Dag. Niet alle bezoekers waren enthousiast over het feit dat de liedteksten alleen op de grote schermen te zien waren. Maar ik kan iedereen geruststellen: dit jaar komt er gewoon weer een papieren programmaboekje!"

Nederland Zingt Dag 2020

Op 25 april 2020 is het zover: dan barst het muzikale feest weer los in de Jaarbeurs in Utrecht. Samen met 11.000 anderen gaan we samen zingen, samen geloven. Een prachtige dag vol muziek, samenzang, verhalen en geloof. Kom jij ook? Inmiddels zijn er ruim 5.000 kaarten verkocht. Bestel dus snel hier je kaarten

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--