Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Het lied ‘Falling in love with Jesus’ vertelt precies hoe ik mijn identiteit in God gevonden heb’

Zangeres Nanda Akkerman leeft nu vanuit vertrouwen

Nanda Akkerman (31) valt na haar muziekopleiding in een diep, zwart gat en weet niet wie ze is en wat ze wil met haar muziek. Dan grijpt God in en geeft Nanda nieuw perspectief. "Toen ik met een vriendin naar de kerk ging, raakte ik verliefd en wist ik zeker dat God bestond. Het lied 'Falling in love with Jesus' vertelt precies hoe ik het ervaar."

Deel:

“Ik weet niet zeker of je kunt zeggen dat ik christelijk ben opgevoed. We gingen vroeger wel naar de kerk in Den Haag en baden voor het eten. Toch merkte ik dat het contact met God verwaterde. Ondertussen was ik wel heel veel bezig met zingen en dansen. Vanaf mijn veertiende deed ik regelmatig mee met lokale talentenjachten. Ik ontdekte dat ik mijn ei helemaal kwijt kon in de muziek. Ik was vastbesloten om voortaan alleen maar dingen te doen die ik leuk vond, maar tegelijkertijd begon ik een angst te ontwikkelen. In mijn familie komt veel depressie voor en ik was erg bang om zelf ook depressief te worden. Mijn ouders gingen in mijn puberteit ook uit elkaar en dit alles zorgde ervoor dat ik geen hoopvol toekomstbeeld had. Maar ik merkte dat die angstgevoelens compleet verdwenen zodra ik achter mijn piano ging zitten. Ik besloot een muziekopleiding te volgen en mijn eigen R&B-, soul- en gospelzangstudio op te richten: Zangstudio Nanda Akkerman. Maar toen ik was afgestudeerd, voelde ik me leeg.”

Verliefd op Jezus

“Ik was een lichaam, maar er zat niks meer in. Ik had regelmatig eetbuien en ik wist echt niet meer wie ik was en wat ik met mijn zang wilde. Op een lusteloze vrijdagmiddag zat ik op de bank in mijn antikraakwoning en staarde naar een kale muur toen het opeens in me opkwam om aan een vriendin te vragen of ik met haar mee mocht naar de kerk. Ik had immers niets meer te verliezen. Voor ik het wist had ik haar een berichtje gestuurd. De zondag erna gingen we samen naar de kerk. Er werd die dag Avondmaal gevierd en ik nam daaraan geen deel, maar kon wel voor me laten bidden. Mijn vriendin bracht me naar iemand toe en vertelde dat ik nog niet bekeerd was. Daarop pakte die vrouw mijn hand en zei: ‘Dit is echt het allerbeste wat je kan doen.’ Onmiddellijk werd ik geraakt door Gods overweldigende liefde voor mij. Vanaf dat moment wist ik dat Jezus bestond en dat ik mijn identiteit in Hem mag vinden. Ik was helemaal verliefd.”

God gebruikt muziek om mensen te verbinden en om elkaar beter te leren begrijpen

Blijde boodschap

“Mijn bekering heeft ertoe geleid dat ik mijn gospelmuziek met hart en ziel kan uitdragen. God gebruikt muziek om mensen te verbinden en om elkaar beter te leren begrijpen. Als we soms met woorden geen uitweg meer kunnen vinden, gaat de muziek verder. Dat ervaar ik ook in mijn zangstudio. Bij mijn leerlingen zie ik dat ze zich steeds meer open gaan stellen door kwetsbaar te durven zijn in hun muziek. Zonder dat ik er per se over spreek, ervaren leerlingen steeds meer van Gods liefde. Dat is te zien aan hoe ik met ze omga. Zo is mijn muziek echt ‘gospel’: ik mag een blijde boodschap verkondigen.”

'Falling in love with Jesus' zegt ons dat verliefd worden op Jezus het beste is wat je kunt doen

Getuigen met gospel

“Ik sta makkelijk voor groepen en heb totaal geen podiumvrees. Ik geloof dat ik dat talent niet voor niks heb gekregen en daarom heb ik besloten daar wat mee te gaan doen. Met mijn muzikale voorstelling Nanda’s Soul Praise getuig ik van Gods liefde met mijn favoriete gospelsongs. De gospelsong Falling in love with Jesus vertelt precies hoe ik het ervaar om mijn identiteit in God gevonden te hebben. Het liedje zegt ons dat verliefd worden op Jezus het beste is wat je kunt doen en dat is letterlijk wat er tijdens mijn bekering gebeurde. En elke keer als ik muziek maak, kom ik weer terug bij Gods onvoorwaardelijke liefde. Dat overweldigende gevoel gun ik iedereen. Daarom hoop ik dat ik Nanda’s Soul Praise in de toekomst vaker op de planken mag brengen.”

Vertrouwen

“Zolang ik muziek maak, ben ik blij. En als ik blij ben, is dat voor mij een bevestiging dat ik niet depressief ben, waar ik vroeger zo bang voor was. God heeft me door de gospel echt laten inzien dat het heel belangrijk is om te leren leven vanuit vertrouwen, niet vanuit angst. En dat is een goede meetlat: laten we bij alles wat we doen bedenken of we dat vanuit angst doen, of vanuit een vol vertrouwen in God.”

Luister hier bemoedigende muziek via Eva's Vriendinnenweekend playlist.

Geschreven door

Ruth Blankesteijn-Petri

--:--