Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het mooiste decembergeschenk

Hoe een papieren engeltje Mirjam Bouwman hoop gaf

EO-presentatrice Mirjam Bouwman is helemaal in de wolken met haar pasgeboren dochtertje Sare Luca Laure. Maar het kleine wondertje kwam niet vanzelf. Toen ze zes jaar geleden trouwde was een kind welkom. Maar de zwangerschap bleef uit. In het EO-Magazine vertelt Mirjam wat dit met haar geloof deed: "Ik ben in die jaren gelukkig heel dicht bij God gebleven."

Deel:

De grote waaromvraag is ook Mirjam Bouwman niet vreemd: "Je vraagt je af: 'Waarom dan, wat is er dan toch?' We hebben heel veel omhoog gebeden. Natuurlijk vraag je je wel af waarom, maar niet 'waarom' met een gebalde vuist."

Papieren engeltje
Vorig jaar december krijgt Mirjam opeens een bijzonder teken tijdens een kerkdienst. Haar dominee vertelt met advent over vier vrouwen uit de bijbel die geen kinderen konden krijgen. Drie van de vier vrouwen kregen een engel op bezoek met de boodschap dat ze een kind zullen krijgen. "Ik dacht: kreeg ik maar eens een boodschapper van God," vertelt Mirjam. "Kreeg ik maar eens een engel langs. De kinderen kwamen terug van kindernevendienst met papieren engeltjes. Ik bad: als ik van één van de kindjes zo'n engeltje krijg, zie ik dat als een teken."

Aan het eind van de dienst komt er een blond meisje met een engeltje. Voor Mirjam. "De dag daarna heb ik getest: zwanger! Dit engeltje zal ik altijd bewaren!"

Bekijk het filmpje van Mirjam Bouwman

--:--