Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het mooiste meisje van de klas: Esther

Maandag 31 januari, 21:18 uur, NPO 1

In de jaren 90 trekt Esther met haar lange blonde haren de aandacht van veel jongens op het Sint-Michiel Lyceum in Geleen. Ze geniet weliswaar van de aandacht, maar ze heeft nooit vriendjes. Ze richt zich met name op één man in haar leven: haar vader. Hij krijgt als Esther twaalf jaar is te horen dat hij een hersentumor heeft.

Deel:

Wat volgt is een leven vol pieken en dalen. Als Esther zelf veertig is, slaat het onheil wederom toe. Ook zij wordt namelijk gediagnosticeerd met een hersentumor. Ze geeft echter niet op: Esther blijft haar vrienden en familie verbazen met de levenslust en positiviteit waarmee ze in het leven blijft staan.

Ziekte lijkt inmiddels de rode draad van haar leven te zijn. “Ik weet niet wat onbezorgdheid is”, vertelt ze.”Vanaf mijn twaalfde was er altijd wel wat, dat vormt je. En daar word je af en toe ook best wel hard van. Je hebt gewoon niets te kiezen in het leven. Maar er is altijd wel iets positiefs te vinden, daar moet je je aan vastgrijpen. Ik laat me door niemand gek maken.”

Het mooiste meisje van de klas: Esther

Het mooiste meisje van de klas

Maandag 31 januari, 21:18 uur, NPO 1

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--