Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het tweede seizoen van 'The Chosen' op NPO Start

Jezus door de ogen van degenen die Hem hebben ontmoet.

Deel:

Het tweede seizoen van de Amerikaanse successerie The Chosen, dé serie over het leven van Jezus, verschijnt volgende week bij de EO op NPO Start! Vanaf Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei komt dagelijks een nieuwe aflevering beschikbaar. Via NPO Plus is vanaf donderdag het hele seizoen te bekijken op NPO Plus. 

Het tweede seizoen dat de EO uitzendt, gaat over het begin van Jezus' werk op aarde: het vertellen van het goede nieuws. Wat gebeurt er als het nieuws over Hem zich begint te verspreiden? Ook in seizoen twee is Jezus te zien door de ogen van degenen die Hem hebben ontmoet. De indrukwekkende serie is inmiddels wereldwijd in 156 landen te zien en door meer dan 110 miljoen mensen bekeken. De makers willen in totaal zeven seizoenen maken over het leven van de mens met de meeste volgers ooit.

De afleveringen

Seizoen twee van The Chosen heeft acht afleveringen. De nieuwe reeks begint waar seizoen één is geëindigd: bij de discipelen. Daarna is te zien hoe Jezus (Jonathan Roumie) vertelt over de hemel, hoe de mensen zouden moeten leven en dat Hij de zoon van God is. Dat laatste maakt Jezus geen populair figuur bij de Farizeeën. Het nieuws verspreidt zich dat Jezus de Messias is. Grotere roem brengt groeiende menigten, nieuwe discipelen en meer wonderen. Het brengt ook problemen. Maria wordt geconfronteerd met oude demonen. De spanning tussen Simon en Matteüs loopt hoog op. Jakobus en Johannes strijden met hun vooroordelen en vurige temperament. Maar ze blijven allemaal hartstochtelijk de man aanhangen die ze niet altijd begrijpen, maar wel altijd zullen volgen. Het tweede seizoen eindigt met een aflevering over de Bergrede.

Voor mensen die het eerste seizoen nog niet hebben kunnen zien komen vanaf donderdag 18 mei ook de eerste afleveringen van The Chosen weer beschikbaar via NPO Start.

Regisseur Dallas Jenkins

Dallas Jenkins (47) is de maker, regisseur én co-schrijver vanThe Chosen. Hij groeide op met het christelijk geloof. “Ik ontdekte dat mensen die het christelijk geloof afwijzen met name de vorm verwerpen en niet zozeer het inhoudelijke verhaal”, vertelt Jenkins. “Ik denk dat veel mensen die niet gelovig zijn wel naar een film of tv-serie vanuit geloofsperspectief willen kijken, mits dat geloofsverhaal meeslepend is. En dat hebben we met The Chosen bereikt. Ik wil verhalen vertellen die God reflecteren."

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

'The Chosen' seizoen 2

Vanaf Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei komt dagelijks een nieuwe aflevering beschikbaar. Via NPO Plus is vanaf donderdag het hele seizoen te bekijken op NPO Plus. 

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--