Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe gaat het nu met de gezinnen uit ‘Meer dan verwacht’?

Hoe kijken de gezinnen terug op hun deelname?

In de serie ‘Meer dan verwacht’ kon heel Nederland meegenieten van al het moois dat een drieling met zich meebrengt. Ook zagen wij de jonge ouders worstelen met het ouderschap. Hoe houd je jezelf en je partner staande in deze hectische babytijd? Na de laatste aflevering spraken we opnieuw met de ouders: hoe gaat het nu met ze?

Deel:

“Het is vrij bizar”, zegt de alleenstaande drielingmoeder Tatiana. “Ik ging even naar de markt, zonder erover na te denken dat ik op tv ben geweest. Maar mensen stonden gewoon naar me te zwaaien. Bij veel vrouwen maakte mijn verhaal iets los: het leven is niet altijd perfect, maar er kan meer dan je zelf denkt. Ook spreken mensen hun respect uit naar mij in lieve berichten. Mijn ervaringen werken, volgens hen, positief en motiverend om er zelf ook met een kleintje op uit te gaan.

Duizenden berichten

Mijn leven is niet zoals dat van anderen, maar ik ben iemand die openhartig is over wat ik meemaak. Mijn motto is vallen, opstaan en weer doorgaan. Ik denk dat dat voor mensen motiverend werkt: om te zien dat mijn leven vrij turbulent is, maar dat ik niet opgeef. Die wisselwerking is mooi om te zien. Mensen beseffen het niet, maar hun positieve reacties zijn één grote motivatie voor mij om door te gaan.”

Op de vraag of ze veel reacties heeft gehad, moet Tatiana even lachen: “Dat zijn er veel! Er zijn duizenden berichten waarin mensen hun respect tonen, hun verhaal delen en zeggen dat ze gemotiveerd raken van mijn verhaal. Ik wil vooral mensen meegeven dat het leven niet voorbij is als je alleenstaand bent en kinderen op moet voeden. Het gaat mij echt om de voldoening die ik eruit haal om mensen te helpen.”

Niets missen rond Meer dan verwacht?

Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

Ook Mieke en Nick maken het uitstekend: “Na mijn ziekenhuisopname en de geboorte ontwikkelde Yara verlatingsangst en sliep ze slecht”, vertelt Mieke. “Sinds twee maanden gaat dit weer goed. Ze durft weer zelf in slaap te vallen en slaapt door. De jongens ontwikkelen zich goed. Je merkt wel dat ze kwetsbaarder zijn omdat ze vroeggeboren zijn. Ze zijn geregeld ziek en hebben al veel doktersbezoekjes en meerdere ziekenhuisopnames gehad.”

Bijzonder dat veel mensen hebben meegehuild bij mijn bevalling

Mieke

“De leukste, bijzonderste reacties krijgen wij over de bevalling”, vervolgt Mieke. “Mensen noemen mij een powervrouw en hebben veel respect voor mij, maar ook over hoe Nick mij heeft bijgestaan. Dat veel mensen hebben meegehuild met de bevalling vinden wij heel bijzonder en mooi. Ook krijgen we vaak te horen dat wij heerlijk nuchter zijn en een goed op elkaar ingespeeld team.”

Carlo en Fahishta, die tijdens de serie door een turbulente periode gingen, konden ook op veel kijkersreacties rekenen. Carlo: “Het is mooi hoeveel mensen de tijd nemen om mij, iemand die ze eigenlijk niet kennen, een hart onder de riem te steken. Ik ben hen hier dankbaar voor en probeer zoveel mogelijk te reageren.” Fahishta schrok aanvankelijk van sommige berichten die ze kreeg, zoals ze eerder in dit artikel vertelde.

Dikke huid

Terugkijkend is ze dankbaar voor haar deelname. “Veel moeders bleken zich in mij te herkennen. Ze waarderen het dat ik mijn leven zo eerlijk heb laten zien, dat ik mij kwetsbaar heb opgesteld. Ze voelen zich niet alleen, ze voelen zich gezien en gehoord en het creëert ruimte om met hun partner bepaalde dingen te bespreken. En weet je, door de negatieve reacties ben ik ook gegroeid. Ze hebben mij een dikke huid gegeven. Ik ben wie ik ben, een zorgzame moeder die alles geeft voor haar kinderen. Ik wil iedereen bedanken voor de positieve en aardige reacties, want die heb ik óók ontvangen.”

Nicole vertelt: “Wij waren door de redactie van het programma gewaarschuwd dat er negatieve reacties tussen konden zitten. Wij hadden ons daarop voorbereid. Kevin en ik hadden ons voorgenomen om niks te lezen, hoe dan ook staan we er nuchter in. Maar het valt enorm mee. De reacties uit de directe omgeving zijn alleen maar leuk.” Kevin en Nicole vertelden in de serie over de periode na Nicoles bevalling. Ze was erg ziek en kon daardoor niet direct binden met haar drie dochters. “Mensen vinden het fijn dat ik zo open en eerlijk ben over mijn ziekteperiode. Dat taboedoorbrekende vinden mensen fijn. Want ik ben niet de enige die deze ervaring heeft.”

Waar houden de gezinnen zich de komende tijd mee bezig?

Mieke: “Wij willen heel graag voor het eerst met z’n allen op vakantie, wat een heel grote uitdaging zal zijn met drie baby’s en een peuter.” Nicole en Kevin delen dit vooruitzicht, zij gaan dit jaar voor het eerst met z’n vijven met het vliegtuig naar het buitenland op vakantie: “We kijken er naar uit!”

Ik zie de stip op de horizon: een goede toekomst geven aan mijn meiden

Tatiana

Tatiana: “Ik ga meer uitstapjes maken met de meiden. We kunnen lekker zwemmen, spelen bij vriendjes en vriendinnetjes, meer naar buiten en een keertje naar een resort voor families. Er zijn er alleen maar leuke dingen in het vooruitzicht.” De ondernemende drielingmoeder vervolgt: “In het jaar dat de opnames plaatsvonden heb ik veel verloren, maar ik heb mijzelf ook weer gevonden. De ondernemer in mij komt weer naar boven en de motivatie stroomt door mijn bloed! Ik sta lekker in het leven, ik geniet! Ik zie de stip op de horizon: een goede toekomst geven aan mijn meiden. En daar ga ik voor knokken!”

Fahishta: “Ach, ik wil niet veel, maar ik wil gewoon dat dat mijn kinderen gelukkig blijven. Dat ik kan ‘doortrekken’ hoe het nu met hen gaat. Ik verheug mij op het maken van mooie en liefdevolle herinneringen, zoals familieavonden.” Carlo: “Mijn droom is om te genieten met al mijn vijf kinderen bij elkaar. Niks geks, gewoon lekker samen thuis genieten van de liefde voor elkaar.”

Geschreven door

Amrutha Mol

--:--