Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Internationale dag van de Mensenrechten

Hoe is het gesteld met de mensenrechten?

Hoe is het gesteld met de mensenrechten, ruim 70 jaar na de geboorte van De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens? Twaalf internationale topvrouwen geven hun perspectief op A Man's World.

Deel:

Internationale dag van de Mensenrechten 

Ieder jaar op 10 december wordt de Dag van de Mensenrechten gevierd maar hebben we wel iets te vieren? De Internationale dag van de Mensenrechten houdt verband met de ondertekening van de Universele Verklaring van de rechten van de mens die werd getekend op 10 december 1948 door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. 

Evenementen rondom Mensenrechten

Over de hele wereld vinden op 10 december evenementen voor mensenrechten plaats. Daaronder zijn demonstraties, wakes, fakkeltochten, handtekeningenacties, tentoonstellingen, seminars, discussiebijeenkomsten, concerten, filmprogramma’s en festivals. Deze dag staat vooral in het teken van individuen, namelijk mensenrechtenverdedigers, overlevenden en slachtoffers.

Sign of the Times

De EO maakte een aantal jaren geleden de serie SIgn of the Times waarin 12 internationale topvrouwen gevolgd worden. Wat is hun perspectief in A Man's World? De serie laat zien dat het er een aantal jaar geleden bijna niet anders uit zag dan vandaag de dag. 

Sign of the Times

Kijk de serie
Kijk de serie

Kijk via NPO Start

--:--