Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe klinkt worshipmuziek voor buiten de kerk?

'Holy Hits de podcast' over Michael Gungor

Deel:

Wellicht ken je hem nog wel: Michael Gungor. Tijdens een persoonlijke zoektocht naar zijn bestaan wilde hij absoluut niet opgepikt worden door een christelijke muziekradar. Nu is hij terug en verrassend genoeg met worshipmuziek. "Voor mensen buiten de kerk," zegt hij zelf.

In Holy Hits de podcast is de muzikale (geloofs)reis van Michael Gungor het vertrekpunt voor een breder gesprek over aanbiddingsmuziek. EO-radio-dj Martine ten Klooster praat in deze wekelijkse podcast met bassist Bert Bos en liedjesschrijver Matthijn Buwalda over muziek en zingeving. De nieuwe worshipmuziek van Gungor is ontstaan uit het samenzingen met vrienden. Daarin voelde hij hoe erg hij dit had gemist. Martine: “Worship is voor mij veel breder dan een genre. Maar om vervolgens te zeggen dat dit dan nu worship is voor buiten de kerk vind ik haast jammer, want dan trek je opnieuw een lijntje.”

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Later aan in het gesprek vult Matthijn aan: “Ik vind het zelf altijd mooi om te verbinden. Kan ik iets schrijven wat vol van geloof is en toch die brug slaat? Laatst zag ik Jan Rot bij Matthijs Gaat Door een vertaling zingen van Cohens ‘Hallelujah’ en dat raakte m’n kunstenaarshart en m’n gelovige hart.”

Holy Hits de podcast

Holy Hits de podcast is er elke vrijdag met een nieuwe aflevering over muziek en zingeving. Martine ten Klooster, Matthijn Buwalda en Bert Bos graven door muziek, stoppen bij opvallende thema’s en graven dan nog dieper. Je ontdekt nieuwe muziek, je lachspieren worden getraind en je bent ontzettend welkom om aan te schuiven bij dit denkbeeldige kroegtafeltje.

Beeld: Willem Jan de Bruin 

--:--