Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Holy Hits: Dan maak je maar zin in verwerking

#7 podcast Holy Hits met Martine, Matthijn en Bert

Matthijn, Bert en Martine praten over (rouw)verwerking en doen dat aan de hand van muziek. Eerst bespreken we liedjes die geschreven zijn om dood te verwerken en daarna komen we langs andere verwerkingsliedjes, zoals een relatiebreuk of een verleden waarin je gepest bent.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Laatst was Nielson in het radioprogramma De Kloosteravond waar hij sprak over zijn single ‘Grijs’.  Hij zei mooie en rake dingen over de lucht die nooit meer zo blauw wordt, bijvoorbeeld. We gebruiken dit liedje in de podcast als startpunt van de zoektocht langs liedjes over het thema Verwerking

Dan maak je maar zin in: verwerking
Nielson bracht onder zijn eigen naam Niels het liedje ‘Grijs’ uit als verwerking voor groot verlies in zijn leven. Het zorgde er vervolgens in de podcaststudio voor dat Martine, Matthijn en Bert bleven haken op dat thema. Is er nog meer muziek geschreven als verwerkingsproces? En los van de dood, kan dat ook met gebroken relaties of een naar verleden? Ze duiken in fijne liedjes, komen langs bijzondere verhalen, ontdekken ook blije verwerking en krijgen het zelfs nog even voor elkaar iets over een teddybeer te zingen.

Meer luisteren van deze podcast?
Meer luisteren van deze podcast?
--:--