Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoogleraar Wiebren de Jong in 'Andries en de wetenschappers'

Gesprek over wetenschap en geloof; iedere zondag, 23.05 uur, NPO 2

Deel:

In een nieuwe reeks afleveringen van Andries en de wetenschappers (EO) gaat Andries Knevel op bezoek bij vier christelijke topwetenschappers. Hoe lukt het deze geleerden om wetenschap te combineren met geloof? Zondagavond spreekt Andries met Wiebren de Jong, hoogleraar in Delft. 

Populaire atheïsten verkondigen nog weleens dat wetenschap de beste manier is om je geloof te verliezen. De gasten in Andries en de wetenschappers geloven juist dat je wetenschap en geloof prima kunt combineren. Maar worden zij wel serieus genomen door hun vakgenoten? Leven ze in twee werelden, zoals wel eens gesuggereerd wordt, of hebben zij juist door de kennis op hun vakgebied redenen om in God te geloven?

Worden gelovige wetenschappers wel serieus genomen door hun vakgenoten?

Andries wil van de geleerden horen hoe ze met kritische vragen omgaan en of er in de wetenschap ook juist sporen van God op te merken zijn. Zijn eerste gast in dit nieuwe seizoen is prof. dr. ir. Wiebren de Jong, hoogleraar aan de TU te Delft, met als specialisatie grootschalige energieopslag en herwinbare energie. De Jong was ook gasthoogleraar te Groningen.

Nieuw seizoen 'Andries en de wetenschappers'

Andries Knevel gaat langs bij christelijke wetenschappers. Ze vinden alle vier dat geloof en wetenschap samen kunnen gaan. De eerste gast in het nieuwe seizoen van Andries en de wetenschappers is prof. dr. Wiebren de Jong, hoogleraar in Delft. 

Vanaf 7 november, iedere zondag, 23.05 uur, NPO 2

Kijk 'Andries en de wetenschappers' hier terug

--:--