Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoopvol herdenken: samen staan we stil bij Keti Koti

Een herdenking in teken van hoop

Christenen in Nederland staan dit jaar ook uitgebreid stil bij Keti Koti en de afschaffing van de slavernij. De landelijke herdenkingsdienst is dit jaar in Dordrecht. Deze dienst wordt georganiseerd door een breed palet aan kerken en maatschappelijke organisaties. Vorig jaar, bij 150 jaar afschaffing van de Trans-Atlantische slavernij, ging in de herdenkingsdienst in De Nieuwe Kerk in Amsterdam over schuld en verantwoordelijkheid. Dit jaar staat de dienst in het teken van hoop.

Deel:

''Samen hoopvol op weg naar een toekomst van gelijkwaardigheid en vertrouwen is een grote uitdaging. Ik hoop dat we met de kerkdienst zoveel mogelijk mensen inspireren en kracht geven om met elkaar die weg te bewandelen'', vertelt Bianca Groen Gallant. Zij is betrokken bij de landelijke herdenking als voorzitter van de stichting Heilzame Verwerking Slavernijverleden en als vice preses Protestantse Kerk Nederland.

Keti Koti vanuit Dordt

De EO draagt dit jaar zorg voor een speciale registratie van de landelijke kerkdienst op zondag 30 juni om 11.25 uur op NPO 2. Naast de kerkdienst, maakt presentator Jurjen ten Brink een wandeling door Dordrecht met burgemeester Wouter Kolff,  Bianca Groen-Gallant, vice-preses van de Protestantse Kerk in Nederland en betrokkenen bij de herdenkingsdienst Keti Koti. Schrijver en kenner Sidney Breidel vertelt hun over het Dordtse koloniaal verleden.

Te doen en te zien

De wandeling uit het programma door Dordrecht kun je ook zelf maken. Er is een speciaal boekje gemaakt met de route.

Daarnaast is er in het programma 'Keti Koti vanuit Dordt' ook een bezoek te zien aan de tentoonstelling Christendom en Slavernijverleden vanuit Museum Catharijneconvent in Utrecht. Deze tentoonstelling is vanaf dit weekend te bezoeken.

--:--