Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Ik heb veel geestelijke spierballen gekregen’

Alieda (59) opende vorig jaar na veel tegenslag haar eigen zaak

Precies een jaar geleden opende Alieda van Dijk de deuren van ‘Dee&Aa LIVINGroom’ in Barneveld, gevestigd in een prachtig monumentaal pand. Het is een plek voor ontmoeting, worship, de verkoop van kaarten, cadeauartikelen en meer van haar eigen merk ‘Love is a Lifestyle’. Maar het ontstaan van deze plek is geen halleluja-verhaal. “Het is Gods geweldige genade.”

Deel:

“Negen jaar geleden brak mijn huwelijk en daarmee mijn hart. Het bedrijf dat mijn man en ik hadden, was niet meer van mij en ik stond met lege handen: geen geld, geen baan en ik had de zorg voor twee van mijn vier kinderen. Mijn wereld stond op z’n kop. Maar ik heb altijd het verlangen gehad om de boodschap van de Bijbel te delen. God geeft ‘…een kroon op hun hoofd in plaats van stof, vreugdeolie in plaats van rouw…’, zoals in Jesaja 61:3 staat. Daar ligt mijn hart: om te helen wat gebroken is met de boodschap van hoop. Ook de tekst ‘Sta op en schitter’, uit Jesaja 60:1 inspireert mij om in mijn kracht te staan en door te gaan.

Ik begon samen met mijn oudste zoon, die vormgever is, een eigen kaartenlijn met onder andere christelijke teksten. Door relaties met verschillende verkooppunten, groeide mijn merk. Er zit zo veel kracht in het Woord! Het zijn kaarten om te bemoedigen en om je te herinneren aan wie God is en wat Hij doet. God heeft altijd voor mij voorzien. Dat betekent niet dat het leven makkelijk is, maar ik heb geleerd te volharden en heb veel geestelijke spierballen gekregen.

Chantal vond God te midden van schulden
Chantal vond God te midden van schulden

In het laatste vers van Johannes 16 staat dat het niet makkelijk is in de wereld. Maar houd moed, want Jezus heeft de wereld overwonnen. Dat is mijn boodschap aan de buitenwereld.”

--:--