Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Ik stal geld en goud van mijn moeder om heroïne te kopen’

Het verhaal van Eddy Boevink in 'De Verandering'

Als zijn vader een hartstilstand krijgt en overlijdt, staat het leven van de 10-jarige Eddy Boevink helemaal op zijn kop. Als een echt vaderskindje wordt hij overspoeld door gemis en zijn dagen worden gedomineerd door verdriet.

Deel:

“Ik weet nog dat ik in mijn bed lag en dat ik daar alleen maar hard lag te huilen”, vertelt Eddy. Maar in het gezin wordt er weinig tot niet over het verlies van zijn vader gepraat.

Drugs

In de periode die volgt wordt hij geplaagd door gevoelens van verdriet en boosheid. Eddy komt in een neerwaartse spiraal van verkeerde keuzes terecht en komt in aanraking met de verdovende kracht van drugs. Eerst weet hij het nog te beperken tot de avonden dat hij uitgaat, maar het blijkt moeilijk om alleen in het weekend te gebruiken. Al snel beheerst drugs zijn leven en wil Eddy nog maar een ding: heroïne. En daar is geld voor nodig, veel geld.

Een kwart miljoen

“Een van de ergste dingen die je als kind kan doen, is je moeder bestelen. En ik heb het gedaan”, vertelt Eddy zichtbaar aangeslagen. “Ze sliep zelfs met de portemonnee onder haar kussen, maar toch kreeg ik het voor elkaar om die te pakken en geld eruit te halen. Zelfs het goud dat mijn moeder van mijn vader had gekregen, stal ik. Alles verkocht ik voor de drugs." Al met al steelt en leent Eddy van vrienden en familie in totaal ruim een kwart miljoen voor zijn verslaving. En maakt hij langzaam maar zeker alle relaties die hij heeft kapot.

Kartonnen doos

Eddy vereenzaamt. Hij leeft op straat en slaapt in een kartonnen doos.  Alle pogingen om af te kicken mislukken. “Ik dacht, wie ben ik nog? Ik ben anderen tot overlast, ik draag niks bij aan de wereld," Maar een einde aan zijn leven maken durft hij niet. En dan dient zich een laatste kans aan om af te kicken. Is er nog hoop na meer dan tien jaar verslaving?

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Verandering, zaterdag 9 september, 17.29 uur NPO 2

Bekijk hier de uitzending via NPO Start

Denk je aan zelfmoord en wil je naar aanleiding van dit artikel doorpraten? Heb je op dit moment hulp nodig? Kijk dan op 113online.nl of bel met 0800-0113.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--